ENCEn CS-joukkuelle kova isku: Jani ”Aerial” Jussila sairauslomalle, paluusta ei tietoa - Esports - Ilta-Sanomat

ENCElle kova isku: Jani Jussila jää sairauslomalle, paluusta ei tietoa

Jani ”Aerial” Jussila kuvaili tiedotteessa sairauslomalle jäämistä vaikeaksi päätökseksi.

Jani ”Aerial” Jussila, 27, ilmoitti torstaina jääneensä määrittelemättömän pituiselle sairauslomalle.­

23.10.2020 9:31

ENCEn Counter-Strike-joukkueessa jo 2,5 vuotta pelannut Jani ”Aerial” Jussila on jäänyt määrittelemättömän pituiselle sairauslomalle. ENCE kertoi asiasta myöhään torstai-iltana Twitterissä.

Tiedotteessa Jussila sanoi hänen hyvinvointinsa vaikuttaneen jo hetken aikaa kilpailemiseen huipputasolla. 27-vuotiaan kuvaili päätöksentekoa äärimmäisen vaikeaksi, mutta nyt hänen on aika keskittyä itseensä ja hyvinvointiinsa enemmän kuin mihinkään muuhun.

– En ole vielä varma, milloin voin palata takaisin pelaaman. Nyt on aika keskittyä itseeni, Jussila kommentoi tiedotteessa.

Jussilan on kertonut joukkuetovereidensa tavoin kärsineensä työuupumuksesta viimeisen vaikean vuoden aikana. Esimerkiksi ENCEä aiemmin edustanut Sami ”xseveN” Laasanen kertoi kesäkuussa kärsineensä keväällä burnoutista.

ENCEn CS-joukkueeseen kuuluvat Jussilan ollessa sairauslomalla Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Miikka ”suNny” Kemppi ja Elias ”Jamppi” Olkkonen. Organisaatio kartoittaa nyt, miten tästä jatketaan eteenpäin.

Suomen tunnetuimman CS-joukkueen seuraava vahvistettu turnaus on suuri IEM: Beijijng, joka pelataan netissä 6.–22.11. Turnauksen Euroopan-divisioonassa pelaa ENCEn lisäksi 15 muuta joukkuetta, kuten maailman ykkösnimi Astralis ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG.

Yllättävän tilanteen takia ENCE on jättäytynyt maanantaina 26.10. alkavasta Elisa Invitational 2 -karsintaturnauksesta, josta joukkue olisi voinut edetä BLAST Premier: Showdown -liigavaiheeseen.

Elisa ilmoitti ENCEn poisjäämisen yhteydessä nostaneensa tarjolla olevien Showdown-paikkojen määrän kahteen, kun aluksi vain voittajan piti edetä jatkoon. Vielä ei ole tietoa mikä joukkue korvaa ENCEn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?