Esportsin kalleimman liigan Overwatch Leaguen katsojaluvut puhuttavat – länsimaissa raju pudotus - Esports - Ilta-Sanomat

Kalliin esports-liigan komeat katsojaluvut eivät ole ihan sitä, miltä näyttävät

Overwatch Leaguen finaalit kiinnostivat Kiinassa, mutta katsojaluvut romahtivat länsimaiden osalta.

London Spitfire voitti vuonna 2018 pelatun ensimmäisen kauden. Nimestä huolimatta joukkue koostui pelkästään korealaispelaajista.­

16.10. 20:31

Overwatch-pelin huippusarjan Overwatch Leaguen katsojaluvuista on riittänyt tällä viikolla puhetta.

Activision Blizzard ilmoitti tiistaina viime viikonloppuna pelattujen liigafinaalien katsojalukujen kasvaneen 38 prosenttia viime vuodesta: Finaalilla oli keskimäärin 1,55 miljoonaa katsojaa joka minuutti.

Blizzard ei ole kertonut katsojaluvuista kovin tarkasti, mutta paljasti Kiinassa katsojamäärien kasvaneen peräti 260 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kiinassa finaalilähetystä seurasi keskimäärin 1,39 miljoonaa katsojaa joka minuutti.

Katsojaluvut laskivat toista vuotta peräkkäin länsimaissa. Asia selviää, kun kokonaisluvusta vähennetään Kiinan vahvistetut luvut. Neljän joukkueen finaaleja pystyi seuraamaan Kiinan ulkopuolella ainoastaan YouTubessa, jossa katsojapiikki oli Esports Chartsin mukaan 183 036.

Vuonna 2018 katsojia oli parhaimmillaan 349 592 ja vuosi sitten 318 019. Ensimmäiset kaksi vuotta liigan virallinen lähetyskumppani oli Aasian ulkopuolella Amazonin omistama Twitch.

2020 piti olla ensimmäinen vuosi, kun ottelut olisi pelattu Los Angelesissa sijaitsevan studion sijaan joukkueiden kotikaupungeissa. Koronan takia pelit siirrettiin nettiin vain viiden viikon pelaamisen jälkeen.­

Katsojalukujen raju lasku länsimaissa on tuskin miellyttävä uutinen mukana oleville organisaatioille ja sijoittajille, joista monille liiga on ensimmäinen yritys esportsin parissa.

Liigan 20 joukkuetta tulevat Yhdysvalloista (9), Kanadasta (2), Britanniasta (1), Ranskasta (1), Kiinasta (6) ja Etelä-Koreasta (1). Joukkueet ovat maksaneet eri väittämien mukaan liigapaikoista vähintään 20 miljoonaa dollaria.

Koronapandemian takia liigajoukkueet eivät ole vielä päässeet toteuttamaan alkuperäistä suunnitelmaa, jonka mukaan ottelut pelattaisiin liigakaupungeissa järjestettävissä tapahtumissa. Ensimmäiset kaksi kautta pelattiin Los Angelesissa ja tänä kevään korona siirsi pelit verkkoon.

Blizzard on vahvistanut Overwatchin jatko-osan olevan tekeillä, mutta ei ole kertonut milloin se julkaistaan. Overwatch 2:n uskotaan antavan uutta nostetta myös pelin kilpapuolelle.

Overwatch Leaguen hallitseva mestari on San Francisco Shock, joka kuittasi viime viikonloppuna voitetusta mestaruudesta 1,5 miljoonaa dollaria. Mestaruus oli joukkueen toinen peräkkäinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?