CS-faneille ilouutinen: Amerikan ja Euroopan ykkösnimet kohtaavat lokakuun aikana BLAST Premierissä! - Esports - Ilta-Sanomat

Ilouutinen CS-faneille: Amerikan ja Euroopan ykkösnimet iskevät yhteen

Amerikan ja Euroopan parhaimmat CS-joukkueet kohtaavat lokakuun lopulla yli puolen vuoden tauon jälkeen.

Tarik ”tarik” Celikin edustama Evil Geniuses on yksi Amerikasta Eurooppaan matkanneista joukkueista.­

16.10. 15:00

Counter-Striken suurimpiin turnausjärjestäjiin kuuluva BLAST on ilmoittanut muutoksista koskien BLAST Premier -sarjan syyskautta.

Koronan takia liigakausi piti olla jaettuna Amerikan- ja Euroopan-divisiooniin, mutta joukkueet pelaavatkin nyt keskenään samassa divisioonassa.

BLASTin järjestely on poikkeuksellinen, sillä edellisen kerran kahden eri mantereen joukkueet ovat kohdanneet huipputason turnauksessa helmi-maaliskuun vaihteessa pelatussa IEM Katowicessa.

Liigan kumppanijoukkueet ovat amerikkalaistaustaiset Evil Geniuses, MIBR, Team Liquid sekä eurooppalaiset Astralis, Complexity, FaZe, G2, Na`Vi, NiP, Vitality ja OG, johon kuuluu suomalainen Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

100 Thieves oli Amerikan neljäs kumppanijoukkue, mutta organisaatio ilmoitti aiemmin tällä viikolla yllättäen jättävänsä CS:n. Team Liquid ei pelaa muiden tavoin lohkovaiheessa, vaan aloittaa kauden Showdown-loppukarsinnasta.

Evil Geniusesin ja MIBRin lisäksi lohkovaiheeseen osallistuvat FURIA, Liquidin korvaava BIG sekä Euroopan kumppanijoukkueet. Lohkot pelataan kolmessa erässä 26.–28.10, 29.–31.10. ja 2.–4.11.

Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee liigafinaaliin, muut joukkueet hakevat uutta vauhtia Showdownista. Kaikki ottelut pelataan pandemiatilanteen takia netissä, vaikka jokainen joukkue on fyysisesti Euroopassa.

BLASTin muutos vaikuttaa myös Elisan 26.10.–1.11. järjestämään Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -karsintaturnaukseen, jonka aikataulut menivät uusiksi.

Elisa Invitationalin lohkovaiheen ottelut pelataan maanantaina ja tiistaina kello 12.30–16.30 sekä keskiviikkona ja torstaina 11.00–17.00. Sunnuntaina pelataan vielä välierät (kello 12.00 ja 15.00) sekä finaali (20.00).

Suomalaisten ENCEn ja HAVUn lisäksi karsintavoitosta pelaavat tanskalaiset Heroic, MAD Lions, AGF Esport, ruotsalaisnorjalainen Dignitas, norjalainen Apeks sekä Jesse ”zehN” Linjalan tähdittämä eurooppalainen GODSENT.

Karsintturnaus alkaa maanantaina 26.10. A-lohkon otteluilla Heroic–Dignitas ja GODSENT–HAVU. B-lohko pistetään tiistaina käyntiin otteluilla ENCE–Apeks ja MAD Lions–AGF.

Elisa Invitationalin voittaja pääsee pelaamaan tunnettujen nimien kanssa Showdowniin, joka on viimeinen tilaisuus nousta mukaan finaaleihin.

BLAST Premierin syyskauden aikataulut:

  • Lohkovaihe (26.10.–4.11.)

  • Elisa Invitational -karsinta (26.10.–1.11.)

  • Showdown-loppukarsinta (23.–29.11.)

  • Liigafinaalit (8.–13.12.)

BLASTin lisäksi Flashpoint ja ESL ovat tehneet järjestelyjä, jotta tänä vuonna nähtäisiin vielä lisää eurooppalais- ja amerikkalaisjoukkueiden välisiä otteluita.

ESL on ilmoittanut aikovansa järjestää joulukuussa Euroopassa kahdeksan joukkueen IEM Global Challenge -laniturnauksen, jos koronatilanne sallii. Turnaukseen pääsee mukaan kolme joukkuetta Euroopoasta, kolme joukkuetta Pohjois-Amerikasta ja yksi IVY-maiden alueelta.

Flashpointin toinen liigakausi pelataan netin välityksellä 9.11.–6.12. Lähetykset tehdään Lontoosta, joten myös ottelut pelataan Euroopassa. Sarjan seitsemästä kumppanuusjoukkueesta peräti neljä on Pohjois-Amerikasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?