League of Legendsin Worlds -kisojen pudotuspeleissä herkullinen asetelma – Euroopan toivot G2 ja Fnatic eri puolilla kaaviota - Esports - Ilta-Sanomat

LoLin MM-pudotuspeleissä herkullinen asetelma – eurooppalaiset eri puolilla kaaviota

Eurooppa on ainoa alue, josta voi edetä kaksi joukkuetta finaaliin. Ennakkosuosikit tulevat kuitenkin Kiinasta ja Etelä-Koreasta.

Fnatic on pudotuspelien toinen eurooppalaisnimi G2:n ohella. Fnatic kohtaa puolivälierissä kisojen ykkösnimen Top Esportsin.­

14.10. 20:44

League of Legendsin jättimäisten Worlds-MM-kisojen pudotuspelit alkavat torstaina puolivälierillä Kiinassa.

Jäljellä on kaksi joukkuetta Euroopasta (G2 Esports, Fnatic), kolme Kiinasta (Top Esports, Suning, JD Gaming) sekä kolme Etelä-Koreasta (Gen.G, DRX, DAMWON Gaming).

Kaavion ylemmällä puolella ovat Fnaticin lisäksi kaikki kiinalaisjoukkueet. G2 taistelee alemmassa osiossa Korean ykkösnimien kanssa.

Worlds on esportsin suurin ja seuratuin turnaus. Kuvassa MM-pokaali, Summoner’s Cup.­

Torstaista sunnuntaihin pelataan päivittäin yksi puolivälierä Suomen aikaa kello 13 alkaen. Torstaina pelataan DAMWON–DRX, perjantaina Suning–JD, lauantaina Fnatic–Top ja sunnuntaina G2–Gen.G.

Top Espors ja DAMWON ovat suurimmat voittajasuosikit. Eurooppalaisjoukkueista G2:lla on selvästi helpompi puolivälierävastus, mutta kummankaan joukkueen voittoa ei pidetä itsestään selvänä.

Pudotuspeleissä ovat mukana kovimmat nimet. Lohkovaiheen suurin yllätys oli Pohjois-Amerikan ykkösjoukkueen Team SoloMidin kyykkäys, kun joukkue jäi C-lohkossa viimeiseksi hävittyään kaikki kuusi ottelua.

Pohjois-Amerikan muut joukkueet FlyQuest ja Team Liquid jäivät myös pudotuspelien ulkopuolelle sijoituttuaan lohkoissaan kolmanneksi tuloksella 3–3.

Yiliang ”Doublelift” Pengin ja TSM:n turnaus päättyi nolosti 0–6-tuloksella. TSM oli Amerikan ykkösnimi, mutta pelasi lopulta kehnoimmin.­

Worldsit ovat esportsin vuoden ylivoimaisesti seuratuin tapahtuma. Viime vuonna näyttävällä show’lla alkanutta finaalia seurasi yli 100 miljoonaa katsojaa.

Koronan takia kisat järjestetään kuplassa, kuten NBA:n ja NHL:n finaalit. Kisakaupunkina toimii Shanghai ja ainoastaan finaali pelataan 6500 katsojan edessä areenalla.

Seuraa kisoja suorana ja englanniksi (jos lähetys ei näy alla, katso sitä täältä):

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?