Messukeskus vaihtui koronan takia verkkoon – 5 tärppiä Assembly Onlineen - Esports - Ilta-Sanomat

Korona perui lanit Messukeskuksessa – 5 vinkkiä netissä järjestettävään Assemblyyn

Tällä viikolla pidettävä Suomen suurin ja pitkäaikaisin verkkopelitapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti netissä. IS listasi 5 tärppiä.

Messukeskuksessa on lanitettu viimeksi helmikuussa. Tällä viikolla Assembly järjestetään ensimmäistä kertaa verkossa.­

14.10. 11:44

Assembly järjestetään normaalisti Helsingin Messukeskuksessa, mutta koronan takia perinteisesti heinä–elokuun vaihteessa järjestettävät kesälanit päätettiin perua.

Poikkeustilanteen takia tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa. Assembly Online -tapahtuma alkaa tänään keskiviikkona ja päättyy sunnuntaina.

– Emme halunneet katkaista pitkää tapahtumaperinnettä, vaikka korona fyysisen tapahtuman nyt kaatoikin. Virtuaalisena tapahtuman sisältö laajenee entisestään. Assembly-kävijöille tutut demoskene ja pelaaminen pysyvät yhä ohjelmiston kulmakivinä, mutta ne saavat nyt rinnalleen runsaasti uusia aktiviteetteja digitaalisen kulttuurin eri alueilta, Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi kommentoi tiedotteessa.

Assembly-viikon aikana järjestetään muun muassa paneelikeskusteluja, esports-turnauksia, cosplay-kilpailu, pelataan roboteilla, koodataan, tanssitaan TikTok-haasteessa sekä juhlitaan peli- ja tietokonekulttuuria.

Ilta-Sanomat listasi muutaman verkko-Assemblyn kiinnostavimman ohjelmanumeron. Lähetyksiä voi seurata ilmaiseksi ja suorana Assemblyn lähetykset-sivustolta.

1. Koko viikko CS:ää – onko kenestäkään haastamaan KOVA Esportsia?

Mitä olisi Assemblyt ilman legendaarista räiskintäpeliä Counter-Strikea? No ei mitään!

CS on mukana Assemblyn nettiversiossa Rainmaker Open 2 -turnauksen finaaleilla, joissa pelaa kahdeksan joukkuetta. 8500 euron pääpalkinnon voittajasuosikki on KOVA Esports, jota haastamaan lähtevät esimerkiksi hREDS ja SJ Gaming.

  • Rainmakerin ottelut arkisin kello 17.00 alkaen ja lauantaina kello 14.00. Finaali sunnuntaina 18.10. kello 16.

2. Miten esitellä pelaamista vanhemmille? Asiantuntijat kertovat paneelikeskustelussa

Suosikkitubettaja Eetu ”eeddspeaks” Pesosen juontamassa paneelissa pureudutaan ammattilaispelaajan arkeen ja sen vaatimuksiin. Lisäksi osallistujat antavat vinkkejä, miten auttaa vanhempia tajuamaan, mistä pelaamisessa on oikein kyse.

Pesosen lisäksi paneeliin osallistuvat esportsista tutut Joona ”natu” Leppänen (ENCE) sekä Eemeli ”Woomera” Ikonen (hREDS) sekä Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio ja digihyvinvoinnin asiantuntija Mirja Hämäläinen Pelastakaa Lapset ry:stä.

  • Paneelikeskustelu järjestetään torstaina 15.10. klo 14.45–15.30.

3. Elias ”Jamppi” Olkkonen tähdittää ENCEn keskusteluohjelmaa

ENCEn uusi keskusteluohjelma Leppänen & Leppänen Show saa keskiviikkona vieraakseen 19-vuotiaan CS-superlupauksen Elias ”Jamppi” Olkkosen. Oikeudessa kiistellystä pelikiellostaan taisteleva Olkkonen keskustelee ENCEn markkinointipäällikön Joona ”natu” Leppäsen ja Roope ”robu” Leppäsen kanssa 1,5 tunnin ajan itsestään sekä CS:n ja esportsin ajankohtaisista aiheista.

  • Olkkosen haastattelu keskiviikkona 14.10. klo 14.00–15.30.

4. Miksi Veikkausliiga ja Liiga lähtivät nyt esportsiin?

Suomen kaksi suosituinta urheilusarjaa, Liiga ja Veikkausliiga, aloittavat molemmat marraskuussa esports-sarjat, jotka tuotetaan yhdessä Assemblyn omistajan Telian kanssa.

Assemblyn tuottaja Thomas Tontchev ottaa selvää Liigan markkinointipäällikön Aija Sahan ja Veikkausliigan kaupallisesta kehityksestä vastaavan johtajan Ville-Mikko Korkan kanssa, miksi sarjat lähtevät esportsiin juuri nyt kesken koronapandemian.

  • Keskustelutilaisuus torstaina 15.10. Tarkka aika tarkentuu myöhemmin.

5. F-Securen Mikko Hyppönen kertoo: Modernit ongelmat vaativat modernia ratkaisuja

Europolin neuvonantaja ja F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen puhuu perjantai-iltana, miten teknologian ja internetin huima kehitys on antanut uusia mahdollisuuksia, mutta tuonut myös moderneja uhkia.

  • Hyppönen puhuu perjantaina 16.10. klo 18.45–19.15.

Eetu ”eeddspeaks” Pesonen juontaa pelaaminen on perheestä -paneelikeskustelun torstaina.­

Assembly on yksi maailman tunnetuimmista verkkopelitapahtumista. Ensimmäisen kerran tapahtuma on järjestetty vuonna 1992 Kasavuoren koulukeskuksella Espoon Kauniaisissa.

Jo kaksi vuotta myöhemmin tapahtumalla oli niin kova kysyntä, että lanit siirrettiin Helsingin jäähalliin. Tapahtuman pääsijainen järjestämispaikka on ollut Hartwall-areena (1999–2013) ja Helsingin Messukeskus (1995–98, 14–).

Vuodesta 2007 lähtien tapahtumasta on järjestetty talvi- ja kesäversiot. Oman tietokoneen kanssa Assemblyille saapuu nykyisin keskimäärin noin 3000 kävijää per tapahtuma ja kävijöitä 10 000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?