Suosikkijoukkue 100 Thieves jättää Counter-Striken – ei yltänyt odotuksiin ja korona oli viimeinen niitti - Esports - Ilta-Sanomat

Suosikkijoukkue jättää Counter-Striken

100 Thieves jättää Counter-Striken vain vuoden jälkeen. Nykyinen joukkue oli organisaation toinen yritys pelin parissa.

100 Thieves ehti kilpailla Counter-Strikessa nykyisellä kokoonpanolla vain vajaan vuoden.­

13.10. 20:48 | Päivitetty 14.10. 8:47

Yhdysvaltalainen esports-organisaatio 100 Thieves on ilmoittanut hylkäävänsä räiskintäpeli Counter-Striken. Asiasta kertoi Twitterissä julkaistulla videolla perustaja ja toimitusjohtaja Matthew ”Nadeshot” Haag.

Haagin mukaan suurin syy päätökseen oli koronatilanne, joka on vaikeuttanut 100 Thievesin toimintaa ja muuttanut CS-kalenteria merkittävästi. Kovimmat turnaukset pelataan pääosin Euroopassa, jossa joukkueen olisi kannattavaa asua.

Amerikkalaisorganisaatio haluaa taas joukkueidensa asuvan Los Angelesissa, jotta pelaajat saadaan integroitua osaksi organisaatiota. Yhdistelmä oli kuitenkin vaikea erityisesti CS:n osalta korona-aikana, jolloin matkustamista on rajoitettu.

Lisäksi joukkueen toimintaa on vaikeuttanut Valven päätös siirtää CS:n ykkösturnausta eli majoria ja lisätä karsintoja. Haagin mukaan joukkue ei voi tehdä pelaajavaihdoksia järkevästi tai kannattavalla tavalla, koska joukkue menettäisi roimasti major-karsintapisteitä.

Jatkaminen nykyisellä kokoonpanolla ei olisi myöskään kannattavaa, koska joukkue on jäänyt alle organisaation asettamien odotusten. Vuoden aikana joukkue on saavuttanut vain kaksi finaalipaikkaa (IEM Beijing 2019, EPL S12 NA) sekä top6-sijoituksen IEM: Katowicessa.

100 Thieves on ensimmäinen suuri organisaatio, joka on jättänyt CS:n viimeisen vuoden aikana. Nyt päättynyt yritys oli organisaation toinen CS:n parissa.

Amerikkalaisorganisaation ensimmäinen CS-joukkue esiteltiin joulukuussa 2017, mutta projekti päätettiin jo kuukautta myöhemmin erikoisen draaman seurauksena. Organisaatio teki paluun CS:ään lokakuussa 2019 ostamalla Renegades-nimellä pelanneen australialaisjoukkueen.

Pääasiassa australialaispelaajista koostuvan nykyisen kokoonpanon viimeiseksi turnaukseksi jää IEM: New York, joka pelataan Pohjois-Amerikan osalta 6.–18.10. Tällä hetkellä joukkue on HLTV:n maailmanlistalla sijalla 14.

CS-joukkueen pelaajista australialaisen Justin ”jks” Savagen on huhuttu jatkavan uraansa Complexityssä. Norjalainen Joakim ”jkaem” Myrbostad on myös saanut huhujen mukaan useita sopimustarjouksia, mutta kolmikon Aaron ”AZR” Wardin, Jay ”Liazz” Tregillgasin ja Sean ”Gratisfaction” Kaiwain jatkosta ei ole vielä tietoa tai huhuja.

Haag ei ole sulkenut pois 100 Thievesin paluuta CS:ään vielä joskus tulevaisuudessa. 100 Thieves, joka kilpailee League of Legendsissä, Fortnitessa ja Valorantissa, tunnetaan erityisesti sisällöntuotannosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?