Ruotsalaiselle esports-startupille G-Lootille jättipotti – keksi idean, josta hyötyvät muutkin kuin ammattilaiset - Esports - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen teknologiafirma keräsi jättipotin – kehitti idean, josta kaikki pelaajat hyötyvät

G-Lootin kehittämällä liikeidealla kuka tahansa voi kokeilla siipiään kilpapelaajana.

G-Lootilla on tällä hetkellä 120 työntekijää. Yritys toimii Tukholmassa.­

8.10.2020 20:45

Ruotsissa vuonna 2015 perustettu esports-startup G-Loot on kerännyt sijoittajilta peräti puolen miljardin Ruotsin kruunun (47,8 miljoonan euron) kokoisen potin. Summa on yksi esportsin suurimmista maailmanlaajuisesti.

G-Loot tarjoaa haasteellista pelaamista muillekin kuin ammattilaistason pelaajille. Tätä varten on kehitetty G-Loot -ohjelma tietokoneelle.

Ohjelman avulla kuka tahansa pelaaja voi ottaa osaa haasteisiin, joissa parhaiten menestyneet palkitaan. Osa haasteista vaatii pääsymaksun, mutta myös ilmaiskisoja löytyy.

Haasteissa voidaan kilpailla esimerkiksi, kuka tekee eniten maaleja ottelussa (Rocket League), kuka voittaa eniten otteluita neljän tunnin sisällä (Fortnite) tai kuka saa eniten tappoja yksittäisessä ottelussa (Valorant).

– Haluamme tuoda esportsin kaikille pelaajille, peleille, laitteille – kaikkialle, kommentoi tiedotteessa G-Lootin toimitusjohtaja Patrik Nybladh.

Sijoitusrahan seurauksena fokus on seuraavat kuukaudet kasvattaa brändiä Pohjois-Amerikassa sekä laajentaa uusiin peleihin ja alustoille, kuten konsoleille ja mobiilialustoille.

Yrityksellä on hurjat tavoitteet: G-Loot haluaa vuoden 2020 aikana rikkoa miljoonan käyttäjän rajapyykin, mutta jo vuonna 2024 pelaajia pitäisi olla 12 miljoonaa.

Liikevaihdon osalta tavoite on päästä 300 miljoonaan dollariin vuoden 2021 loppuun mennessä ja 1,1 miljardiin 2024. Lokakuussa 2019 aloittaneen palvelun nykyinen käyttäjämäärä ei ole tiedossa, mutta liikevaihto oli vuonna 2019 vasta muutamia miljoonia dollareita.

Pc-ohjelman lisäksi G-Lootin toimintaan liittyy GLL-brändi, jonka alla järjestetään esports-turnauksia. Yritys on järjestänyt suuria turnauksia muun muassa Apex Legendsissä ja PlayerUnknown’s Battlegroundissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?