Suomen ”gladiaattorikaksikko” jättää Los Angelesin – Benjamin ”BigGoose” Isohanni heitti heti hanskat tiskiin - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalaiskaksikolle potkut – ”Los Angelesin gladiaattorit” etsivät uusia töitä

Benjamin ”BigGoose” Isohanni ja Jonas ”Shaz” Suovaara ehtivät edustaa Los Angeles Gladiators -joukkuetta lähes kolme vuotta.

Benjamin Isohanni (vasemmalla) ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. Jonas Suovaaran jatko on vielä auki.­

7.10. 13:54

Overwatch-pelin huippujoukkue Los Angeles Gladiators ei jatka suomalaiskaksikon Benjamin ”BigGoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran pelaajasopimuksia ensi kaudeksi.

Kaksikko ehti edustaa Overwatch Leaguessa -kilpailevaa joukkuetta sarjan alusta asti eli vajaat kolme vuotta. Molemmat pelaajat kuuluivat joukkueen avainpelaajiin, mikä näkyi peliajassa.

Suomalaiskaksikko oli pidetty LAG-fanien keskuudessa, joten kaksikon lähtöä on harmiteltu somessa. Joukkue luopui suomalaiskaksikon lisäksi Hyung-seok ”Bischu” Kimistä ja Jason ”Jaru” Whitestä.

23-vuotias Isohanni on jo ilmoittanut Twitterissä lopettavansa pelaajauransa, mutta miettivänsä seuraavaa siirtoaan. Twiitin perusteella marraskuun alussa 24 vuotta täyttävä pelaaja pohtii mahdollisuutta jatkaa pelin parissa esimerkiksi analyytikkona tai valmentajana.

22-vuotias Suovaara on sanonut myös Twitterissä miettivänsä, mitä tehdä seuraavaksi. Isohannista poiketen hän ei ole sanonut mitään peliuransa jatkosta tai päättymisestä.

Molemmat suomalaiset siirtyivät Los Angeles Gladiatorsiin syksyllä 2017 edustettuaan sitä ennen menestyksekkäästi suomalaisjoukkuetta Team Giganttia.

Los Angeles Gladiatorsin kokoonpanoon kuuluu tällä hetkellä kuusi pelaajaa, joista yksi on suomalainen Roni ”LhCloudy” Tiihonen. Joukkue jäi koronan pahasti runtelemalla viimeisimmällä OWL-kaudella 7.–8. sijalle Amerikan-playoffeissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?