Jiri ”LiNkzr” Masalin voitti Widowmaker-haasteturnauksesta 15 000 $ – viaton lipsautus haastattelussa voi johtaa sakkoihin - Esports - Ilta-Sanomat

Jiri Masalin pieksi nimimiehet haasteturnauksessa – lipsautti kielletyn sanan ja sakot uhkaavat

Jiri Masalin vei Widowmaker-haasteen finaalin vain pisteen erolla, mutta osa voittosummasta saattaa mennä sakkoihin.

Jiri ”LiNkzr” Masalin on pelannut Overwatch-peliä ammatikseen jo useamman vuoden.­

5.10. 13:20

26-vuotias Overwatch-pelaaja Jiri ”LiNkzr” Masalin sai viikonloppuna pitkästä aikaa syytä juhlia, kun hän voitti yhden Overwatch Leaguen (OWL) tähdistöviikonlopun haasteista.

Houston Outlaws -joukkuetta edustava Masalin vei Widowmaker-hahmohaasteen 15 000 dollarin pääpalkinnon voitettuaan Niclas ”sHockWave” Jensenin (Vancouver Titans), Dalton ”Dalton” Bennyhoffin (Vancouver Titans) ja Terence ”SoOn” Tarlierin (Paris Eternal).

Masalin voitti Jensenin 5–2, Bennyhoffin 5–3 ja finaalissa Tarlierin niukasti 9–8. Lisäksi Masalin voitti finaalin jälkeen pelatussa näytöshaasteessa kommentaattori Brennon Hookin puhtaasti 5–0.

Widowmaker-haasteturnaus on katsottavissa alta kokonaisuudessaan:

Outlawsin suomalaistähden adrenaliinipurkaus voittohaastattelussa saattoi myös käydä melko kalliiksi. Masalin lipsautti kesken voittohaastattelun fuck-sanan, josta liiga on yleensä määrännyt tuhannen dollarin sakon.

Masalin kommentoi lipsautustaan lyhyesti Twitterissä. Adrenaliinin takia hän ei käyttäytynyt parhaalla mahdollisella tavalla, mitä hän pyysi anteeksi katsojilta ja seuraajiltaan.

26-vuotias Masalin on edustanut Houston Outlawsia kaikilla kolmella OWL-kaudella. Hän kertoi viime kuussa haluavansa jatkaa liigassa pelaajana, mutta näkee myös valmentamisen yhtenä uramahdollisuutena.

Houston Outlaws jäi viimeisimmällä OWL-kaudella Amerikan-divisioonan pudotuspeleissä viimeiseksi. Kausi päättyy tulevana viikonloppuna neljän joukkueen finaaleihin.

Masalinista puhutaan usein Suomen lahjana esportsille.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?