Daniel, 26, vaihtoi lupaavan peliuran vihannesten kasvattamiseen – haaveilee omasta mansikkafarmista - Esports - Ilta-Sanomat

Daniel, 26, vaihtoi lupaavan peliuran vihannesten kasvattamiseen – haaveilee omasta mansikkafarmista

Daniel Francescan ura kilpapelaajana ei kestänyt pitkään, mutta nykyisin hänen elämänsä tärkeimpiin asioihin kuuluu pelaamisen sijaan vihannesten kasvattaminen.

Daniel Francescan kilpaura päättyi lyhyeen. Uusi intohimo löytyi tanskalaiselta luomufarmilta.­

24.9. 9:50

26-vuotias tanskalainen Daniel ”dafran” Francesca eli vielä alkuvuodesta monen nuoren miehen unelmaelämää, kun hän tienasi elannon striimaamalla pelaamistaan Twitch-palveluun.

Kesäkuun alussa Francesca kuitenkin yllätti fanit ilmoituksellaan: hän lopettaa striimaamiseen käytännössä kokonaan ja alkaa opiskelemaan maanviljelyä. Tanskalainen kertoi keväällä haaveilevansa omasta mansikkafarmista. Päätöksen tekoon vaikutti kaksi asiaa.

– Ensinnäkin meillä on vain yksi elämä elettävänä, joten tee sitä mikä tekee sinut onnelliseksi. Toisekseen olen jo viettänyt yhden kolmasosan elämästäni tietokoneen äärellä, Francesca kirjoitti Twitterissä 100 000 seuraajalleen.

Ilmoituksen jälkeen Francescasta ei kuultu mitään koko kesän aikana. Syyskuussa saatiin kuitenkin vahvistus sille, että 26-vuotias toden teolla on alkanut tavoittelemaan unelmaansa.

Francesca on parhaillaan harjoittelijana tanskalaisella Økotopen-luomufarmilla. Asia selvisi farmin Instagramiin lataamasta kuvasta, jossa Francesca hymyilee leveästi työntäessään kottikärryjä.

Farmin jakaman Instagram-päivityksen jälkeen Francesca on aktivoitunut taas somessa. Hän on jakanut Instagramissa useamman maanviljelyyn liittyvän kuvan.

Syyskuun aikana Francesca on myös striimannut. Lähetyksessä hän paljasti keskeyttäneensä opinnot, koska oppii kuulemma samat asiat nopeammin nykyisessä harjoittelupaikassa.

Francescan suuri elämänmuutos on kerännyt runsaasti positiivisia kommentteja somessa ja Redditissä.

– Hän näyttää niin hiton onnelliselta. Olen iloinen, että hän löysi etsimänsä.

– Olen niin iloinen hänen puolestaan.

– Tämä sai minut jopa itkemään hieman. Hienoa, että hän löysi intohimonsa.

Francesca on entinen Overwatch-pelin ammattilainen, joka kilpaurallaan edusti pelin huippusarjassa kilpailevaa Atlanta Reign -joukkuetta hetken aikaa 2018–19. Lisäksi pelaaja edusti kotimaataan Tanskaa vuoden 2016 World Cupissa.

26-vuotias oli yksi Overwatch League -sarjan suosituimmista pelaajista fanien keskuudessa alkuvuonna 2019. Francescaa pidettiin huippulahjakkaana pelaajana, jonka kilpailuvietti ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen.

Tämän takia kilpaura päättyi lyhyeen, mutta striimeillään hän tavoitti päivästä toiseen kymmeniä tuhansia faneja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?