ENCE mukana Elisan suuressa CS-turnauksessa – mahdollisuudet päästä käsiksi isoihin rahoihin - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE mukana Elisan suuressa CS-turnauksessa – mahdollisuudet päästä käsiksi isoihin rahoihin

Elisan lokakuun lopulla järjestämässä suuressa CS-karsintaturnauksessa nähdään ENCEn lisäksi toinenkin suomalaisjoukkue.

Suomalainen ENCE juhli toukokuussa 2019 BLAST-turnausvoittoa Madridissa. Joukkue kilpailee lokakuun lopulla Elisan järjestämässä BLAST-karsinnassa.­

21.9. 9:00

Teleoperaattori Elisa on ilmoittanut järjestävänsä lokakuun lopulla merkittävän Counter-Strike-turnauksen.

Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -turnaus pelataan kahdeksalla joukkueella 26.–28.10. Voittajajoukkue kruunataan Pohjoismaiden mestariksi, minkä lisäksi aukeavat ovet kovatasoiseen ja kansinväliseen BLAST Showdown -turnaukseen.

  • Counter-Strike on ensimmäisen persoonan taktinen räiskintäpeli, jossa pelaa vastakkain kaksi viiden hengen joukkuetta. Kilpaturnaukset pelataan tietokoneversiolla, joka on hyvin suosittu Suomessa ja länsimaissa.

Suomen ykkösnimi ENCE on saanut suoran kutsun, kuten myös kovat tanskalaisnimet MAD Lions ja Heroic. Jesse ”zehN” Linjalan edustama ruotsalaistaustainen GODSENT ja norjalainen Apeks ovat niin ikään vahvistettuja nimiä.

Kaksi joukkuetta saa vielä turnauspaikan kutsulla, mutta Suomen toinen osallistuja selviää tulevana viikonloppuna. Elisa on päättänyt kutsua pelaamaan uuden Suomen mestarin, joka on joko HAVU Gaming, hirveatilanne, SAWO Esports, SJK eSports, KOVA Esports, hREDS, SJ Gaming tai FCottoNd.

Elisa järjestää turnauksia useassa pelissä, mutta eniten Counter-Strikessa.­

Elisan CS-turnaus on osa BLAST-turnausjärjestäjän sarjakokonaisuutta. BLAST Showdown on viimeinen mahdollisuus päästä pelaamaan sarjan syyskauden finaaleihin.

Syyskauden finaaleissa parhaiten menestyneet joukkueet kutsutaan miljoonan dollarin maailman finaaliin, joka on tarkoitus pelata tammikuussa 2021.

Elisa tarjoaa kahdelle suomalaisjoukkueelle mahdollisuudet päästä käsiksi isoihin summiin: Showdownissa jaetaan palkintorahaa 150 000 dollaria, syysfinaaleissa 425 000 ja maailman finaalissa 1 000 000.

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen (keskellä) johtama OG on yksi BLAST-sarjan kumppanijoukkueista, jotka kilpailevat ensin keskenään lohkovaiheessa.­

Karsintaturnaus on jatkoa Elisan keväällä järjestämälle BLAST-karsinnalle. Elisa Invitationalin ottelut on jaettu tällä kertaa kolmelle päivälle.

Maanantaina lohkovaiheen ottelut pelataan kello 13–20.30 ja tiistaina 12–00. Välierät ja finaali pelataan keskiviikkona kello 12–23.

Lohkovaihe pelataan niin kutsutulla GSL-formaatilla, jossa jatkopaikka edellyttää kahta voittoa. Vastaavasti taas kaksi tappiota tarkoittaa pelien päättymistä. Molemmista lohkoista etenee jatkoon kaksi joukkuetta. Pudotuspeleissä pelataan perinteisesti selkä seinää vasten.

Otteluita voi seurata ilmaiseksi Elisan Twitch-kanavalta tai Elisa Viihde Sportilta. Elisan tiedotteen mukaan esports-lähetysten suosio on kasvanut koronan aikana. Twitchin kautta turnauslähetyksiä katsottiin 39 miljoonan minuutin edestä huhti-kesäkuussa – 53 prosenttia enemmän kuin tammi–maaliskuussa.

Korjattu kuvatekstiä kello 13.16: ENCE voitti Madridissa toukokuussa 2019, ei 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?