Pimeästä kellarista ei puhettakaan – huippujoukkueella on reteät harjoittelutilat

Maailman suosituimpiin peliorganisaatioihin kuuluva Team Liquid on esitellyt uuden harjoittelukeskuksensa.

Team Liquidin uudesta Euroopan-harjoittelukeskuksessa on nähtävillä runsaasti organisaation voittamia pokaaleja ja palkintoja.

17.9.2020 20:30

Team Liquid on avannut Utrechtiin, Alankomaihin, uuden harjoittelukeskuksensa. Viime vuosina pelijoukkueiden toimistot, joista löytyy myös tilat joukkueille sekä striimaajille, ovat yleistyneet nopeasti.

Mielikuva pimeästä ja tunkkaisesta kellarista, jossa harjoitellaan hiestä märkänä turnauksia varten, ei ole enää nykyisin paikkaansa pitävä. 12 tuntia kestävät harjoitukset ovat nykyisin harvinaisia jopa harjoitusleireillä.

Team Liquidin uudessa toimintakeskuksessa on peräti 1060 neliötä. Kolmen eri harjoittelutilan lisäksi kahdesta kerroksesta löytyy striimauskoppeja, avoin toimistotila, neuvotteluhuoneita, rentoutumistiloja ja iso ruokala.

Lähin lentokenttä Schiphol sijaitsee 25 minuutin matkan päässä. Keskustan palvelut ovat minuutin päässä. Ruoasta huolehtii täyttä työpäivää tekevä kokki.

Esittelykierros uudesta harjoittelukeskuksesta:

Faneja varten on rakennettu 120-paikkainen kisakatsomo sekä galleria, jossa voi ihailla organisaation saavutuksia. Fanituotteita myydään aulan yhteydessä myöhemmin avattavassa minikaupassa.

Kokki valmistaa ruoat paikan päällä.

20 vuotta sitten Utrechtissä perustettu Team Liquid on yksi esportsin suurimmista kilpapeliorganisaatioista, jonka on perustanut entinen ammattilaispelaaja Victor “Nazgul” Goossens.

Organisaatioon kuuluu nykyisin 102 pelaaja, 12 striimaajaa sekä yli 120 työntekijää. Liquid on menestynyt esimerkiksi Counter-Strikessa, League of Legendsissä, Dota 2:ssa, Hearthstonessa ja PlayerUnknown’s Battlegroundsissa.

Team Liquid on voittanut esports-historiassa eniten palkintorahaa, 35,3 miljoonaa dollaria. Organisaatiolla on YouTubessa yli 400 000 seuraajaa, Twitterissä 620 000, Instagramissa 930 000 ja Facebookissa lähes 800 000.

Utrechtin lisäksi Team Liquidilla on toinen harjoittelukeskus Kalifornian Santa Monicassa. Se valmistui vuonna 2018.

Suuria esports-toimistoja ovat aiemmin hankkineet esimerkiksi amerikkalaiset Team SoloMid- ja 100 Thieves -organisaatiot, jotka ovat maksaneet rakennuksistaan miljoonia dollareita.

Suomen suurimman esports-organisaation ENCEn aiempi toimisto sijaitsi Helsingin Vallilassa, mutta kesän aikana tavarat kaupungin sisällä siirtyivät huomattavasti suurempiin tiloihin Pitäjänmälle. ENCEn toimistolta löytyy harjoittelutilojen lisäksi esimerkiksi erillinen tila sisällöntuottamista ajatellen.

Kuvassa yksi kolmesta harjoittelutilasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?