Twitch näyttää enemmän mainoksia, raivostutti heti kaikki – ”Taas huono uutinen” - Esports - Ilta-Sanomat

Twitch ilmoitti uudesta kokeilusta – katsojilta täystyrmäys

Twitch aikoo uudella kokeilullaan näyttää enemmän mainoksia katsojille.

Twitch on suosituin pelisisältöön keskittyvä suoratoistopalvelu. Pelaamisen lisäksi palvelusta löytyy paljon muutakin sisältöä, kuten ASMR:ää ja ruoanlaittoa.­

15.9. 13:20

Pelaajien suosituin pelaamiseen keskittyvä katsomispalvelu, Amazonin omistama Twitch on ilmoittanut nostavansa näytettävien mainosten määrää. Kyseessä on uusi kokeilu, joka koskettaa Twitchin tukisivuston mukaan vain pientä osaa katsojista.

Tähän mennessä pääosa mainoksista on näytetty katsojan aloittaessa lähetyksen katsomisen tai vaihtaessa lähetyskanavaa. Uuden kokeilun myötä katsojille näytetään mainoksia entistä enemmän lähetysten aikana.

Mainokset lähtevät pyörimään automaattisesti kesken lähetyksen, jos kanavalla ei ole näytetty mainoksia hetkeen. Twitch ei ole puhunut minkäänlaisista aikamääreistä koskien mainoksien näyttämistä. Toistaiseksi on siis epäselvää, miten usein striimaajan pitää pyörittää mainoksia, jotta niitä ei tule yllättäen ja automaattisesti katsojien silmille.

Uusien mainosten aikana striimaajan lähetys näytetään pienemmässä videoikkunassa, mutta ilman ääntä. Näin ollen jännittävät tai mielenkiintoiset tilanteet eivät jää näkemättä.

Striimaaja saa Twitchin näyttämistä mainoksista normaalin korvauksen. Kokeilu ei koske lähetyskanavan tilanneita tai Turbo-käyttäjiä.

Twitchin lähetykset ovat ilmaiseksi katsottavissa, joten pääosa katsojista ei maksa katsomisesta mitään. Mainokset mahdollistavat sisällön katsomisen ilmaiseksi.

Striimaajat, kuten esports-turnauslähettäjät, voivat lisäksi itse päättää milloin lähetyksen aikana näytetään mainoksia. Harva kuitenkaan näyttää mainoksia säännöllisesti, koska ne vaikuttavat katsojakokemukseen. Rahaa tulee mainosten sijaan esimerkiksi lahjoituksista ja kanavatilauksista.

Striimaajat, pelaajat ja katsojat eivät ole innoissaan Twitchin uudesta kokeilusta. Twitterissä jaettu viesti koskien kokeilua on kerännyt tuhansia negatiivisia kommentteja.

Monien mielestä Twitch kiristää striimaajia nostamaan näytettävien mainosten määrää: Mikäli striimaaja ei näytä mainoksia, Twitch tekee sen puolestasi. Palvelussa katsotaan pelaamisen lisäksi runsaasti esimerkiksi ASMR-lähetyksiä, ruoanlaittoa, urheilua tai vaan peruselämää.

– Tämä on taas huono uutinen pienille striimaajille, jotka eivät saa edes mainostuloja muutamasta katsojasta. Mainokset vain ajavat vähäisetkin katsojat pois.

– Miten odotatte ASMR-striimaajien hoitavan tämän? Eivätkö he tee tarpeeksi rahaa Twitchille, koska ette ota heitä huomioon?

– Mitä?! En ole laittanut kesken lähetyksiä mainoksia sitten vuoden 2012. Miksi tätä pakotetaan, ihmetteli tunnettu striimaaja Andrew ”GiantWaffle” Bodine.

Monet esportsia aktiivisesti seuraavat ovat ilmaisseet huolensa, että mainos saattaa alkaa pyöriä kesken ottelun ratkaisuhetken tai tiukan tilanteen. Suurimmat turnauslähettäjät pitävät nykyisin jo mainoskatkoja, mutta näyttävät omia mainoksiaan eivätkä pyöritä Twitchin videomainoksia.

Twitch on esportsin ylivoimaisesti suurin ja tunnetuin otteluiden seurantapalvelu. Monet toivovat turnauslähettäjien saavan vapautuksen kokeilusta, joka saattaa jäädä jopa pysyvästi Twitchiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?