NBA-legenda Tony Parker kommentoi kilpapelaajien harjoittelumääriä – ”Jos haluat olla paras...” - Esports - Ilta-Sanomat

NBA-legendasta tehtiin turnauslähettiläs esportsiin – ”Jos haluat olla paras...”

Nelinkertainen NBA-mestari Tony Parker ei näe mitään vikaa kilpapelaajien jopa 12 tuntia kestävissä harjoittelupäivissä.

San Antonio Spursissa menestyksekkään uran pelannut Tony Parker, 38, on lähtenyt peliuran jälkeen mukaan esportsiin.­

11.9. 11:11

Rainbow Six: Siege -pelissä järjestetään ensi kesänä World Cup -turnaus, jossa kilpailee 20 joukkuetta. Kyseessä on esportsissa harvinaisempi maajoukkueturnaus.

Suomi ei saanut suoraa kutsua finaalivaiheeseen, johon osallistuu 20 joukkuetta. Suomi hakee turnauspaikkaa Euroopan-nettikarsinnoista, jossa pelaa yhteensä 12 joukkuetta. Vain kaksi parasta etenee jatkoon.

World Cupia varten Ubisoft on palkannut turnauslähettilääksi 38-vuotiaan ranskalaisen koripalloilijan Tony Parkerin, joka varattiin vuonna 2001 NBA-sarjaan numerolla 28.

Parker edusti vuosina 2001–18 San Antonio Spursia voittaen NBA-mestaruuden vuosina 2003, 2005, 2007 ja 2014. Kuudesti NBA:n All-Star -ottelussa pelanneen Parkerin käyttämä numero 9 on poistettu käytöstä. Ranskan maajoukkueessa hän juhli EM-kultaa 2013, minkä lisäksi hänet valittiin EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi 2013–14.

Maajoukkueittain pelattavat turnaukset ovat esportsissa harvinaisia. Useasti pelaajia on vaivannut motivaation puute, koska palkintosummat ovat pienempiä tai jopa olemattomia.

Parker kertoo IS:lle yllättyneensä esportsin maajoukkuekuvioista, koska hänelle maansa edustaminen oli aina suuri ylpeydenaihe. Hän toivoo Siege-pelaajien ajattelevan samoin.

– Odotan innolla pelaajien kanssa juttelua, jotta voin kertoa heille omista kokemuksistani. Uskon heidän viimeistään silloin tajuavan, kuinka hieno ja erikoinen juttu maajoukkueessa pelaaminen on.

Omista maajoukkueajoistaan hän muistaa kirkkaasti, kun Ranska voitti EM-kultaa vuonna 2013. Mestaruus oli Ranskan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa arvokisoissa. Parker kertoo pyrkineensä tekemään aina maajoukkueen kanssa historiaa.

Belgian Bruggessa syntynyt pelaaja ei pysty tarjoamaan Siege-pelaajille vinkkejä pelaamiseen, mutta uskoo voivansa auttaa pelaajia henkisellä puolella. Pelaajien jaksaminen ja jopa 12-tuntiset harjoittelupäivät ovat olleet pitkäaikaisia keskusteluaiheita.

– Esports-pelaajien harjoittelu on hyvin erilaista kuin esimerkiksi meillä koripalloilijoilla. Heillä se on hyvin henkistä, mutta mielestäni tuntimäärät eivät ole lainkaan liian suuret, koska harjoittelu tekee mestarin. Jos haluat olla paras, se vaatii runsaasti aikaa ja intohimoa.

Mikä on sitten Ranskan koripallolegendan oma pelitausta? Hän kertoo pelanneensa pienestä pitäen veljiensä kanssa, mutta esportsista hän innostui 6–7 vuotta sitten. Nykyisin hänellä on oma esports-akatemia, joka tekee yhteistyötä muun muassa tunnetun ranskalaisnimen LDLC:n kanssa.

– Esports kasvaa valtavasti ja hurjaa vauhtia. En yllättyisi, jos esports olisi olympialaisissa mukana jo 2024 tai 2028.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?