Assembly järjestetään verkossa – tätä on luvassa - Esports - Ilta-Sanomat

Assembly järjestetään verkossa – tätä on luvassa

Assembly online 2020 korvaa kesän livetapahtuman, ja mahdollistaa samalla kaikille turvallisen osallistumisen festivaaleille.

Assembly on perinteisesti järjestetty Helsingin Messukeskuksessa.­

4.9.2020 9:00

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly järjestetään syksyllä ensimmäistä kertaa virtuaalisesti. Syynä on koronavirusepidemia ja siihen liittyvät varotoimenpiteet.

– Emme halunneet katkaista pitkää tapahtumaperinnettä, vaikka korona fyysisen tapahtuman nyt kaatoikin. Virtuaalisena tapahtuman sisältö laajenee entisestään. Assembly-kävijöille tutut demoskene ja pelaaminen pysyvät yhä ohjelmiston kulmakivinä, mutta ne saavat nyt rinnalleen runsaasti uusia aktiviteetteja digitaalisen kulttuurin eri alueilta. Tarjolla on aiempaa enemmän ohjelmaa, johon myös uusien tulokkaiden ja harrastajien on helppo osallistua, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi tiedotteessa.

Assembly online 2020 järjestetään 14.–18.10.2020 osoitteessa assembly.org. Kaikki voivat osallistua festivaaleille verkkosivujen kautta.

Ohjelmassa on joka päivä kaikille avoimia livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa Counter-Strike: Global Offensive -pelin Rainmaker-turnauksen finaali.

Lähetyksiin pääsevät kotilanit ja pelitilat ympäri Suomea. Online-tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton.

– Digitaalinen elämä ei koronan takia katoa mihinkään, päinvastoin. Se kasvaa. Ihmiset viettävät vapaa-aikaa eri tavoin kuin ennen, ja esimerkiksi pelaamisen suosio on kasvussa. Haluamme Assemblyn kanssa löytää uusia keinoja tuoda pelaamista näkyväksi laajemmallekin yleisölle, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä tiedotteessa.

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Yhdessä yritykset pyörittävät muun muassa Telia Esports Series -kilpapelisarjaa, joka laajeni kesällä Pohjoismaihin.

Suomen suurimmasta tietokonefestivaalista kaiken digitaalisen kulttuurin suurtapahtumaksi

Kun Assembly starttasi Suomessa vuonna 1992, digitaalinen kulttuuri oli vielä pienen ydinjoukon juttu. Nyt, neljännesvuosisata myöhemmin, Assemblysta on kasvanut maailmanluokan tietokonefestivaali. Assembly tapahtumana on kehittynyt ja laajentunut matkan varrella.

– Ja nyt, kun tila ja maantiede eivät enää tapahtumaa rajoita, odotettavissa on myös aiempaa enemmän digitaaliseen kulttuuriin intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä kokoontuneena yhteen luomaan, kilpailemaan ja pitämään hauskaa. Assembly ei pysähdy, Lassi Nummi toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?