Lakimuutos vireillä – suosikkibändi BTS ja pelilegenda voisivat välttää asepalveluksen Etelä-Koreassa - Esports - Ilta-Sanomat

Lakimuutos vireillä – suosikkibändi BTS ja pelilegenda voisivat välttää asepalveluksen Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa on yksi maailman tiukimmista asevelvollisuuslaeista.

Etelä-Korean sotilaita partioimassa demilitarisoidulla vyöhykkeellä Pohjois-Korean rajan tuntumassa.

2.9.2020 13:56

Etelä-Koreassa on vireillä lakimuutos, jonka myötä maalle hyvää kansainvälistä mainetta tuoneet tahot voisivat lykätä pakolliseen asepalvelukseen astumista.

Asiasta kertoo Naver Sports -sivusto. Tällä hetkellä voimassa olevan lainsäädännön mukaan esimerkiksi lukioissa ja korkeakouluissa opiskelevat sekä urheilumenestystä saavuttaneet henkilöt voivat lykätä asepalvelukseen astumista 28-vuotiaaksi asti.

Kansanedustaja Jeon Kin ehdottaman lakimuutoksen myötä esimerkiksi k-pop-bändi BTS:n jäsenet ja League of Legends -ammattilainen Lee ”Faker” Sang-hyeok voisivat lykätä palvelukseen astumista aina 30-vuotiaaksi asti.

Yksi lakimuutoksen hyötyjistä olisi BTS, yksi maailman suosituimmista K-pop -yhteistä.

Etelä-Koreassa on 18–28-vuotiaita miehiä koskeva asevelvollisuus. Maan asepalveluksen pituus on yksi maailman pisimmistä.

Etelä-Korean puolustusvoimien palvelukseen koulutettavat varusmiehet palvelevat vuoden ja kuusi kuukautta armeijassa ja merijalkaväessä, vuoden ja kahdeksan kuukautta laivastossa ja vuoden ja yhdeksän kuukautta ilmavoimissa. Reserviin siirryttyään heidän täytyy osallistua kolmeen pakolliseen koulutuspäivään kuutena vuotena.

Esimerkiksi lakimiehet ja lääkärit suorittavat yhdyskuntapalveluksen, joka voi kestää jopa kolme vuotta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?