Red Bull Racing Esports vaihtaa suomalaiskuskia – kaksi suomalaista jatkaa F1 Esportsissa - Esports - Ilta-Sanomat

Red Bull kierrätti kuskeja – kaksi suomalaista jatkaa F1 Esportsissa

F1 Esports -kausi alkaa 14. lokakuuta kahden suomalaiskuskin voimin. Sarjassa kilpailevat kaikki oikeat F1-tallit.

Tino Naukkarinen edustaa F1 Esports -sarjassa Red Bull Racingia.­

28.8. 14:14

Lokakuussa palaavan F1:n virtuaalisarjan uudet kuskivalinnat vahvistettiin verkkolähetyksessä torstaina 27.8. Neljättä kertaa ajettavassa F1 Esports -sarjassa ovat mukana kaikki oikeat formulatallit.

Suomalaisväriä löytyy tulevalla kaudella energiajuomajätin Red Bullin molemmista talleista: Tino Naukkarinen ajaa Red Bull Racing Esportsissa ja Joni Törmälä sisartalli Alpha Tauri Esportsissa.

Törmälä on ajanut aiemmat kaudet Red Bullilla, mutta hakee nyt uutta vauhtia sisartallista. F1 Esports -sarjan kaikkien aikojen ensimmäiseksi kuljettajaksi vuonna 2017 valittu Naukkarinen on ajanut aiemmat kaudet Williamsilla.

F1 Esportsin valintatilaisuus pidettiin jo 13.8., mutta valinnat paljastettiin vasta nyt. Tilaisuudessa oli mukana 45 kuljettajaa, joista 11 valittiin lopulta sarjaan. Renault valitsi ainoana tallina kaksi karsintakuljettajaa tälle kaudelle.

Naukkarinen tuli tilaisuudessa valituksi viimeisenä kuskina, koska Red Bull on hallitseva tallimestari. Törmälä ei osallistunut valintatilaisuuteen, sillä hänen tallisopimuksensa oli tehty jo aiemmin.

Valintatilaisuuteen karsinnoista mukaan nousseista suomalaiskuljettajista ilman tallipaikkaa jäivät Pietari Poikela, Ville Haatainen ja Otto Hyttinen.

F1 Esportsin neljäs kausi alkaa 14. lokakuuta Bahrainin ja Vietnamin osakilpailuilla. Kausi koostuu 12 osakilpailusta, joista viimeisenä ajetaan Brasilia 10. joulukuuta. Koronan takia sarja ajetaan kokonaisuudessaan netissä.

Sarjassa on jaossa 750 000 dollaria palkintorahaa. Tallimestaruutta puolustaa Red Bull ja kuljettajien maailmanmestari on Ferrarilla jatkava italialainen David Tonizza.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?