Tuomari hylkäsi pelitähti Elias Olkkosen, 19, vaatimuksen: Pelikielto pysyy voimassa

CS-tähti Elias ”Jamppi” Olkkosen turvaamistoimihakemus koskien kiisteltyä VAC-kieltoa on hylätty. Pelaaja haki VAC-kiellon ja sitä kautta myös major-osallistumiskiellon purkua käsittelyn ajaksi.

19-vuotiaan Elias ”Jamppi” Olkkosen riita-asia pelijulkaisija Valven kanssa on ollut yksi tämän vuoden suurimmista puheenaiheista esportsissa.

21.8.2020 8:46

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on hylännyt 19-vuotiaan Elias ”Jamppi” Olkkosen turvaamistoimihakemuksen liittyen tälle asetettuun VAC-kieltoon, joka estää pelaajan pelaamisen suositun Counter-Strike-videopelin suurissa major-arvoturnauksissa.

Olkkonen haki turvaamistoimihakemuksella VAC-kiellon poistamista 100 000 euron uhkasakon nojalla, kunnes asia on lainvoimaisesti ratkaistu. VAC-kiellon poistaminen tarkoittaisi sitä, että Olkkonen saisi pelata major-arvoturnauksissa ja siihen liittyvissä karsinnoissa.

– Olkkonen on 26.2.2020 vireille tulleella kanteellaan vaatinut muun ohella tietylle pelaajatilille asetetun VAC-kiellon poistamista ja vahingonkorvausta. Turvaamistoimihakemuksessa on kysymys saman VAC-kiellon poistamisesta ja niin ollen ns. etukäteisnautinnasta, käräjäoikeuden päätöksessä sanotaan.

Ilta-Sanomat uutisoi eilen torstaina Valve GmbH:n, joka on CS-julkaisija Valve Corporationin saksalainen sisaryhtiö, vastauksesta turvaamistoimihakemukseen. Yritys vastusti hakemusta kokonaisuudessaan mainiten muun muassa juuri etukäteisnautinnan yhtenä syynä.

Käräjäoikeuden päätökseen koskien turvaamistoimihakemusta voi hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen. Valitus on tehtävä viimeistään seitsemäntenä päivänä ratkaisun antamisesta.

Olkkonen on helmikuussa vireille laitetun kanteen mukaan ostanut 14-vuotiaana kaverilleen Steam-pelitunnuksen, jolle on myöhemmin asetettu VAC-kielto. Yleensä kielto tulee huijaamisesta. Tilin alkuperäisenä omistajana Olkkonen ei saa VAC-kiellon vuoksi osallistua majoreihin.

Kanteen osalta on yhä ratkaisematta, onko Itä-Uudenmaan käräjäoikeudella toimivaltaa tutkia asiaa. Valve GmbH on kiistänyt kanteen väitteet ensimmäisestä vastauksesta asti. Saksalaisyrityksen vastauksien mukaan Olkkonen selvittää tilannettaan väärän yrityksen kanssa.

Käräjäoikeuden turvaamistoimihakemuksen päätöksessä sanotaan riitaisia kysymyksiä olevan yhä, onko Olkkosen ja Valve GmbH:n välillä Olkkosen väittämä sopimus, väitetyn sopimusehdon kohtuuttomuus sekä Olkkosen väitetty kuluttaja-asema.

Käräjäoikeudesta ei osattu torstaina sanoa IS:lle, millaisella aikataululla sopii odottaa päätöstä koskien tuomioistuimen toimivaltaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?