ENCE teki kovan kaappauksen: Erik ”EKI” Tammenpäälle, 21, yksivuotinen sopimus - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE teki kovan kaappauksen – kiinnitti maailmanmestarin

NHL-pelisarjan vuoden 2018 maailmanmestari pukee päälleen ENCEn pelipaidan.

ENCEn uusin pelaaja on NHL-pelisarjan legenda Erik ”EKI” Tammenpää.

19.8.2020 17:00

Suomen tunnetuin esports-organisaatio ENCE on ilmoittanut palaavansa NHL-pelisarjan pariin. Organisaatio on tehnyt yksivuotisen sopimuksen 21-vuotiaan Erik ”EKI” Tammenpään kanssa.

ENCE on aiemmin ollut mukana NHL-piireissä vuonna 2017, jolloin lajilegenda Hannes ”Hansulinho” Kettunen edusti organisaatiota. Pelisarjan suosio on kasvanut viime vuosien aikana tasaisesti. Tänä vuonna pelisarjaan ovat laajentaneet esimerkiksi esports-joukkueet SJ, hREDS, KOVA ja liigaseura JYP.

Tammenpää on Suomen menestynein NHL-pelisarjan pelaajia. Hän on urallaan voittanut esimerkiksi 1vs1-pelitilan maailmanmestaruuden (2018), Suomen mestaruuden (2018) sekä 6vs6-pelitilassa Suomen mestaruuden (2018) ja useita Euroopan mestaruuksia.

21-vuotias espoolainen edusti kesäkuun loppuun asti tshekkiläistä Team Sampi -organisaatiota, jonka takana on jalkapalloilija Jakub Jankto. Yli puolitoista vuotta kestänyt yhteistyö päättyi, kun Sampi päätti tehdä suuria muutoksia organisaatiotasolla ja keskittyä jatkossa Keski-Eurooppaan.

Tammenpää kertoo Ilta-Sanomille neuvotelleensa sopimuksesta muutaman eri tahon kanssa, muta ENCEn tultua kuvioihin kyseinen ”kortti oli katsottava loppuun”.

– Kotimainen seura oli toivelistalla kärjessä. ENCE on Suomen 1. esports-organisaatio, niin ei tarvinnut liikaa miettiä valintaa.

Änärihirmu on pelannut 6vs6-turnauksia osana ruotsalaisorganisaatio Linköping HC:ta, mutta sopimus päättyy elokuussa. Jatkossa 6vs6-turnauksissa pelaamisesta sovitaan tapahtumakohtaisesti.

– Odotan innolla, mitä tullaan yhdessä saamaan aikaan. Tavoite on saada koko NHL:n kilpaskenelle enemmän näkyvyyttä, koska itse pelin pelaajia löytyy kyllä maailmalta ja varsinkin Suomesta huikeita määriä.

Tammenpään kalenterissa on seuraavaksi NHL:n SM-kisat, jotka pelataan nyt syksyn aikana NHL 20 -versiolla. Lokakuussa julkaistavassa uudessa versiossa espoolaisen tavoite on luonnollisesti voittaa kaikki mahdolliset turnaukset.

ENCEn markkinointipäällikkö Joona Leppänen kertoo Ilta-Sanomille Tammenpään liittyvän organisaatioon yksivuotisella sopimuksella. Keskustelut aloitettiin heinäkuussa heti, kun Tammenpään vapautuminen selvisi.

Monet suomalaiset esports-organisaatiot ovat lähteneet NHL-pelisarjaan 6vs6-joukkueella. Pelimuoto kiinnostaa myös ENCEä, mutta Leppäsen mukaan vielä ei ole sopiva hetki hypätä mukaan 6vs6-piireihin.

– Keskitytään nyt Ekiin ja autetaan häntä uralla eteenpäin, niin kilpailijana kuin kunnianhimoisena sisällöntuottajana. Kaikki ENCEn sopimuspelaajat ovat täysammattilaisia ja NHL:n 6vs6-pelimuoto ei ole vielä esportsina siinä pisteessä. Seuraamme luonnollisesti kiinnostuneena, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?