Kuva: 31-vuotiaana kuollut pelilegenda Byron ”Reckful” Bernstein ikuistettiin WoWiin - Esports - Ilta-Sanomat

Kuva: 31-vuotiaana kuollut pelilegenda Byron ”Reckful” Bernstein ikuistettiin WoWiin

Edesmennyt Byron ”Reckful” Bernstein sai oman muistomerkin World of Warcraftiin.

Byron ”Reckful” Bernsteinin, 31, kuolema järkytti pelialaa heinäkuun alussa. Reckful-nimi on nyt ikuistettu World of Warcraftiin.­

7.8. 14:00

Heinäkuun alussa 31-vuotiaana menehtynyttä pelilegendaa Byron ”Reckful” Bernsteiniä ei unohdeta suosikkipeli World of Warcraftissa. Pelijulkaisija Blizzard Entertainment muistaa 31-vuotiaana kuollutta israelilaisamerikkalaista striimaajaa ja entistä ammattilaispelaajaa tietokonehahmolla.

WoWin tulevan lisäosan Shadowlandsin testiversiossa Alliancen pääkaupungin Stormwindin katedraalista löytyy Reckful-niminen rogue-hahmoluokan kouluttaja, joka muistuttaa Bernsteinin aikoinaan pelaamaa hahmoa. Katedraalissa järjestettiin Bernsteinin kuolinpäivänä pelaajien toimesta massiivisia muistotilaisuuksia, joihin saapui tuhansia osallistujia.

Tältä näyttää Reckful-tietokonehahmo WoWissa.­

Pitkään vakavien mielenterveysongelmien kanssa paininut Bernstein teki itsemurhan heinäkuun alussa. Suosittu striimaajaa oli yksi WoWin tunnetuimmista pelaajista. Hän myös kehitti omaa peliä, Everlandia.

Bernstein saavutti WoWissa ensimmäisenä pelaajana 3000 rating-pistettä Arena-pelimuodossa, menestyi kilpaturnauksissa ja oli kaiken kaikkiaan yksi tunnetuimmista pelaajista. Hänen parhaita hetkiään esittelevät WoW-videot ovat keränneet miljoonia näyttökertoja.

WoWin lisäksi Bernstein pelasi hetken aikaa kilpailullisesti digitaalista korttipeliä Hearthstonea. Hän kilpaili esimerkiksi vuonna 2013 pelin ensimmäisessä virallisessa turnauksessa BlizzConissa, jossa hän jakoi 3.–4. sijan. Hän myös selosti turnauksia.

Twitchissä Bernstein oli huippusuosittu alusta asti. Monet nykyiset striimitähdet ovat kertoneet aloittaneensa Bernsteinin innoittamana.

Blizzard on aiemminkin muistanut kuollutta peliensä pelaajaa, kun reaaliaikaisessa strategiapelisarjassa StarCraftissa mainetta niittänyt yhdysvaltalainen Geoff ”iNcontroL” Robinson menehtyi heinäkuussa 2019 yllättäen keuhkoissa olleeseen veritulppaan vain 33-vuotiaana. Blizzard lisäsi tällöin StarCraft II -peliin iNcontroL Commememorative Bundle -paketin, johon kuuluivat Robinsonin muotokuva sekä kuuluttajaäänipaketti.

Bernsteinin muistomerkistä tekee poikkeuksellisen se, että hänellä oli pysyvä pelikielto WoWiin vuodesta 2014. Bernstein pelasi suorassa lähetyksessä katsojien käyttäjillä, mikä on Blizzardin sääntöjen mukaan ehdottomasti kiellettyä. Bernstein itse kieltäytyi tämän jälkeen pelaamasta WoWia vuosien ajan, ellei hänen alkuperäisen käyttäjätilinsä pelikieltoa pureta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?