Äidille paljastui karu yllätys, kun hän kirjautui verkkopankkiin: Poika oli tehnyt salaa lahjoituksia 17 000 euron edestä Twitch-striimaajille - Esports - Ilta-Sanomat

Äiti järkyttyi avatessaan verkkopankkinsa: Tilille päässyt teinipoika oli tehnyt salaa lahjoituksia 17 000 euron edestä

Poika teki hurjalla summalla lahjoituksia äitinsä tietämättä Twitch-palvelussa.

Poika oli tehnyt lahjoituksia Twitch-palvelussa muun muassa Fortnite-pelitähdelle Turner ”Tfue” Tenneylle. Kuvituskuva.­

21.7. 10:30

Yhdysvaltalainen teinipoika lahjoitti äitinsä tietämättä lähes 20 000 dollaria eli reilut 17 000 euroa Twitch-striimaajille, uutisoi DOT Esports.

DOT Esports on nähnyt pojan äidin toimittamia kuvakaappauksia tilitapahtumista. Pojan äiti pyysi itse tilanteeseen apua Reddit-palvelun Twitch-osion kautta. Kirjoitus sai runsaasti huomiota.

Pojan tekemät Twitch-tilaukset -ja pisteostokset sekä lahjoitukset oli tehty 14.–30. kesäkuuta välisenä aikana. Poika oli tehnyt lahjoituksia tarkalleen 19 870,94 dollarin edestä usealla eri henkilölle, kuten esimerkiksi Fortnite-tähdelle ja pelin MM-kisoissakin nähdylle Turner ”Tfue” Tenneylle. Lahjoituksia olivat saaneet lisäksi NFL-pelaaja Kurt Benkert ja koripalloilija Meyers Leonard, jotka molemmat striimaavat.

– Kun näin pankkisaldojen menneen lähes kokonaan huuleni alkoivat kihelmöidä, ja minun piti painaa pääni alas, jotta en pyörtyisi. Itkin. En voinut uskoa hänen tehneen näin, äiti kommentoi tapausta DOT Esportsille.

Twitch on peleihin keskittynyt suoratoistopalvelu, jossa kuka tahansa voi aloittaa livelähetyksen. Katsojat voivat lahjoittaa striimaajille rahaa tai tukea näitä esimerkiksi kanavatilauksella, jos lähettäjä on tehnyt kumppanuussopimuksen.

Ilta-Sanomat uutisoi viikonloppuna suomalaisesta Roosa Puonnista eli Rosie Riveristä, joka on yksi Suomen suosituimmista striimaajista. Puonti kertoi saaneensa tammi–toukokuun aikana lahjoituksia yli 40 000 euron edestä.

Äiti oli antanut pojalleen debit-kortin, jossa oli vain vähän rahaa, jotta poiki voisi ostaa koulussa eväitä. Poika oli kuitenkin jollain tavalla saanut käsiinsä äitinsä pankkitilin kirjautumistiedot, ja siirtänyt rahaa debit-kortilleen. Äidin mukaan poika oli yllättynyt törsäilyyn menneestä summasta.

DOT Esportsille äiti kertoi katsovansa pankkitilinsä saldon vain kaksi kertaa kuussa. Tämän takia hän havahtui tilanteeseen vasta kun oli liian myöhäistä. Pankki ei palauta rahojaan, ellei äiti nosta syytettä poikaansa vastaan.

Useista pyynnöistä huolimatta äiti ei ole saanut rahoja takaisin Twitchiltä, jonka omistaa Amazon. Verkkokauppajätin mukaan äidin pitää selvittää asia striimauspalvelun kanssa. Lahjoituksia vastaanottaneista viidestä henkilöstä vain ammattilaisurheilijat ovat vastanneet äidin mukaan tämän yhteydenottoihin.

Äiti kertoo kantavansa vastuun ikävästä tilanteesta. Hän kuulemma työskentelee liian paljon, eikä ole ollut tarpeeksi kartalla mitä poika tekee netissä.

– Hänen nettitietämyksensä on paljon parempi kuin minulla... Nyt yritän saada selville, miksi hän teki näin, jotta voin varmistaa tämän olevan hänen elämänsä ainoa iso virhe, äiti kommentoi asiaa.

Huomattava osa Twitch-striimaajista tarjoaa katsojille mahdollisuutta lahjoittaa rahaa. Lahjoituksen yhteydessä voi kirjoittaa viestin, joka yleensä luetaan lähetyksessä. Isoimmat nimet saavat niin paljon pieniä lahjoituksia, että he lukevat pääasiassa hieman tuntuvammat summat.

Suomalaisista pelaajista lahjoituksia vastaanottavat Twitch-lähetyksissään esimerkiksi Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Elias ”Jamppi” Olkkonen ja Timo ”Taimou” Kettunen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?