Raivo repesi, kun huippuselostaja tähtiselostajan 16-vuotiasta Nathan ”Leaf” Orfia – pyysi anteeksi vasta viikkoja myöhemmin - Esports - Ilta-Sanomat

Huippuselostajan väite sai fanit lähettämään tappouhkauksia 16-vuotiaalle – ”Ahaha, tuo ei ole normaalia”

Alexandre ”Gaules” Borban pelikanava oli Twitchin alkuvuoden toiseksi suosituin. Selostaja on ollut melkoisen somekohun keskellä viime viikot.

Julkaistu: 16.7. 11:00

Suosikkiselostaja väitti suorassa lähetyksessä kymmenien tuhansien katsojien edessä 16-vuotiasta CS-lupausta Nathan ”Leaf” Orfia huijariksi. Seurauksena oli melkoinen mediamyllytys, joka kääntyi selostajaa vastaan.

Brasilialainen Counter-Strike-selostaja ja striimaaja Alexandre ”Gaules” Borba on pyytänyt anteeksi kommenttejaan koskien 16-vuotiasta Nathan ”Leaf” Orfia.

Borba ja pelaajat joutuivat keskelle somemyrskyä, kun selostaja vihjaili kesäkuun loppupuolella suorassa Twitch-lähetyksessä Orfia huijariksi. 16-vuotiaan edustama Chaos Esports Club -joukkue oli juuri voittanut 2–1-tuloksella Brasilian mahtinimiin lukeutuvan MIBRin tärkeässä cs_summit 6 -turnauksessa.

Tähtiselostaja kävi suorassa lähetyksessä läpi epäilyttäviä tilanteita, joiden tallenteet lähtivät nopeasti leviämään. Borban kommenttien takia nuori pelaaja joutui brasilialaiskannattajien vihan kohteeksi. 16-vuotias sai tuhansia solvauksia ja jopa tappouhkauksia. Borba puolestaan joutui myrskyn silmään, koska hänen katsottiin ajaneen faninsa pelaajan perään.

36-vuotias Borba esitti anteeksipyyntönsä tilanteesta vasta kolme viikkoa tapahtuneen jälkeen. Hän ei pyytänyt kommentissaan anteeksi Orfilta, että väitti tätä huijariksi. Sen sijaan selostaja pyysi anteeksi toimiaan, jotka ajoivat brasilialaiskannattajat pelaajan kimppuun. Borban pyysi anteeksi käytöstään, jota hän ei pitänyt tilanteeseen nähden sopivana.

Borban anteeksipyyntö tuli hyvin nopeasti sen jälkeen, kun tunnettu esports-toimittaja Richard Lewis oli kritisoinut tähtiselostajan toimintaa Dexertossa julkaistussa kolumnissa. Lewis kommentoi tuoreeltaan Gaulesin anteeksipyyntöä, jollaiseksi sitä ei voi edes kutsua brittitoimittajan mielestä.

Gaules-niminen Twitch-kanava, jolla Borba striimaa ja selostaa otteluita, oli Twitchissä alkuvuoden toiseksi suosituin. Gaules-kanavan katsojaennätys on kesäkuun lopulta, jolloin MIBRin ja Evil Geniusesin välistä finaalia seurasi samanaikaisesti reilut 387 000 katsojaa.

Brasilialaisselostaja ei ole ainoa, joka käyttäytyi kesäkuussa sattuneen tapauksen osalta kyseenalaisesti. MIBR-kapteeni Gabriel ”FalleN” Toledo vihjaili Twitterissä tuoreeltaan häviön jälkeen Orfin pelaamisessa olleen jotain epäilyttävää.

Toledo ei ole poistanut vihjailevaa twiittiään, mutta pyysi nopeasti toisessa twiittissä, etteivät fanit lähtisi kiusaamaan Orfia pelkästään epäilyksen perusteella. 29-vuotias Toledo on Brasilian ylivoimaisesti tunnetuin CS-pelaaja, jota seuraajaa pelkästään Twitterissä yli miljoona ihmistä.

Brasilialaiskannattajat vetivät myös Chaosin 19-vuotias Erick ”Xeppaa” Bachin osaksi huijausväitteitä. Chaos-kapteeni Joshua ”steel” Nissan kommentoi nopeasti brasilialaisten aloittamaa nettikiusaamista.

– Kuvitelkaa uhkaavanne tappaa 16-vuotias, koska epäilette hänen huijaavan. Ahaha ei v***u, tuo ei ole normaalia, Nissan twiittasi 23. kesäkuuta.

MIBR-fanit löysivät mielestään myös epäilyttäviä tilanteita Chaosin aiemmasta ottelusta toista brasilialaisjoukkuetta Team ONEa vastaan. Väitetyt huijaustilanteet on koostettu yhteen muun muassa alla olevalla videolla.

Useat tunnetut CS-yhteisön nimet, kuten selostaja Alex ”Machine” Richardson ja maailman parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Nicolai ”dev1ce” Reedtz, kritisoivat kovin sanoin brasilialaisten toimintaa. Molemmat kyseenalaistivat selostajan toimet lähetyksessä, mutta myös kannattajien vihakommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?