Hurja väite: Videopelin aseen maalauksesta maksettiin lähes 100 000 dollaria

Videopeleissä olevien aseiden ja muiden koristeiden hinnat alkavat muutamista senteistä, mutta keräilijät ovat valmiita maksamaan jopa kuusinumeroisia summia.

Counter-Strike-pelissä oleva skini eli aseen ulkoasu myytiin arviolta 100000 dollarilla. Kuvakaappaus Twitteristä.

9.7.2020 10:32

Counter-Strike: Global Offensive -pelissä olevien skinien eli aseiden ulkoasujen hinnat saattavat olla helposti kymmeniä tuhansia euroja, uutisoi Dexerto.

Skineihin erikoistunut ohnePixel-niminen Twitter-käyttäjä kertoo nyt erään aseen skinin vaihtaneen omistajaa ennätyshintaan, joka olisi lähes 100 000 dollaria.

Howl-myynnistä kertonut ohnePixel on CS-skineistä kiinnostuneiden keskuudessa todella arvostettu nimi. Twitter-profiilissaan hän kutsuu itseään CS-ekonomistiksi. Seuraajia on kertynyt jo lähes 25 000.

Myyty M4A4-aseen skini on harvinainen Howl, jonka hinta liikkuu normaalisti 3000–8000 dollarin luokassa. Väitettyyn ennätyshintaan myyty skini oli kuitenkin todella hyväkuntoinen, siinä oli tapot laskeva StatTrak-ominaisuus sekä neljä harvinaista tarraa.

Howl-skinin hinta nousi tähtitieteelliseksi siinä olevien neljän tarran takia. Ne ovat nimittäin edesmenneen iBUYPOWER-joukkueen hologrammitarrat kevään 2014 major-arvoturnauksesta. Kyseisen turnauksen tarrat ovat nykyisin hyvin haluttuja ja kalliita.

CS-aseisiin laitettavat tarrat ovat kertakäyttöisiä, eli IBUYPOWER-tarroja ei voi siirtää toiseen aseeseen. IBUYPOWER muistetaan näyttävän logon lisäksi ottelumanipulaatioskandaalista, jonka seurauksena usea pelaaja sai elinikäisen pelikiellon major-turnauksiin.

Kaupatussa skinissä oli näitä tarroja neljä kappaletta. Yhden tarran hinta on yli 10000 dollaria.

Tarkkaa kauppasummaa Twitter-käyttäjä ohnePixel ei ole saanut tietoonsa, mutta uskoo sen olevan 100 000 dollarin luokkaa. Skinin osti kiinalaiskeräilijä, joka myy sitä nyt noin 130 000 dollarilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?