Tappelupelilegenda Gonzalo ”ZeRo” Barrios myönsi viestittelyn kahden alaikäisen kanssa – esitti toiselle hyvin härskin pyynnön - Esports - Ilta-Sanomat

Tappelupelilegenda myönsi viestittelyn alaikäisten kanssa – esitti härskin pyynnön

25-vuotias Gonzalo ”ZeRo” Barrios myönsi häntä kohtaan esitetyt syytökset. Hänen edustamansa peliorganisaatio sekä Facebook Gaming purkivat yhteistyösopimukset nopeasti.

”ZeRo” nimellä pelannut Gonzalo Barrios on yksi esportsin kaikkien aikojen menestyneimmistä tappelupelaajista. Kilpauransa hän lopetti vuonna 2018.

7.7.2020 20:11

Super Smash Bros. -tappelupelisarjan entinen ammattilaispelaaja ja tunnetuimpiin nimiin lukeutuva 25-vuotias chileläinen Gonzalo ”ZeRo” Barrios on myöntänyt häntä kohtaan esitetyt väitteet häirinnästä ja viestittelystä alaikäisille. Asiasta uutisoi muun muassa ESPN.

Barrios totesi Twitterissä jakamissaan kirjoituksissa päättävänsä kaikki sponsorisopimuksensa, asettavan itselleen osallistumiskiellon Smash-tapahtumiin, aikovansa hakea apua sekä lopettavansa sisällöntuottamisen ainakin toistaiseksi. Lisäksi hän pitää taukoa somesta.

Väitöksiä Barriosin käytöksestä esittivät tämän entinen kämppäkaveri Jacqueline sekä Katie-nimellä Twitterissä esiintyvä henkilö. Barrios on pyytänyt molemmilta anteeksi. Barrios on lisäksi myöntänyt lähettäneensä viestejä myös kolmannelle henkilölle, joka oli Katien tavoin alaikäinen.

Smash-pelaajayhteisöön kuuluva Jacqueline asui aiemmin samassa asunnossa Barriosin kanssa. Nainen väitti Twitterissä tappelupelilegendan ahdistelleen häntä, katsoneen hentai-pornoa häpeilemättä tv:stä ja näyttäneen tälle seksityöläisten intiimikuvia. Jacqueline kertoi olleensa tuolloin 15-vuotias.

Katie-nimellä esiintyvä nainen puolestaan väitti Twitterissä olleensa Barriosin kanssa tekemisissä Skypen kautta syyskuusta 2014 tammikuuhun 2015. Katie oli tuolloin 14-vuotias ja Barrios 19. Katien mukaan Barrios flirttaili hänelle, vaikka pelaaja oli tietoinen heidän välisestä ikäerostaan. Katie väitti myös Barriosin esittäneen hyvin härskin pyynnön: Pelaaja olisi halunnut kuvan, jossa Katie tyydyttää itseään jääpalalla.

Tappelupelilegenda edusti Tempo Storm -organisaatiota, joka kuitenkin ilmoitti nopeasti purkavansa striimaajan sopimuksen. Barrios striimasi Facebookissa, joka lopetti Tempo Stormin tavoin yhteistyön nopeasti.

Barrios on yksi Smash-historian menestyneimmistä pelaajista. Hän voitti Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U -pelissä hurjat 56 turnausta peräkkäin, jolla hän pääsi Guinness World Recordsiin. Palkintorahaa voitoista kertyi noin 163 000 euroa.

Kilpauransa Barrios lopetti tammikuussa 2018, minkä jälkeen hän siirtyi sisällöntuottajaksi. Barriosilla on Youtubessa yli miljoonaa tilaajaa, Instagramissa 173  00 seuraajaa ja Twitterissä 318 000.

Pelialaa, mutta erityisesti esportsia, ravistelee tällä hetkellä laaja ahdistelu- ja häirintäkohu. Useampi tunnettu nimi on ilmoittanut jättävänsä alan, kun näiden käytös on paljastunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?