Pelitähti Nairoby ”Nairo” Quezada myönsi alaikäisen väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ”Petin teidät kaikki” - Esports - Ilta-Sanomat

Pelitähti myönsi alaikäisen väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ”Petin teidät kaikki”

Nairoby ”Nairo” Quezada kertoi kommentissaan katuvansa vuonna 2017 tapahtunutta tilannetta. Hänen sopimuksensa purettiin välittömästi.

Nairoby ”Nairo” Quezada edusti tunnettua NRG Esports -organisaatio Super Smash Bros. -pelisarjassa.

3.7.2020 12:45

23-vuotias Super Smash Bros. Ultimate -tappelupelin kilpapelaaja Nairoby ”Nairo” Quezada on vahvistanut häntä kohtaan esitetyn väitteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä pitävän paikkansa.

Yhdysvaltalaispelaaja pyysi Twitterissä jakamassaan lausunnossa anteeksi väitteet esittäneeltä Zack ”CaptainZack” Lauthilta, jonka mukaan Quazada käytti tätä hyväkseen turnausmatkalla vuonna 2017.

Quezada kertoi aikovansa hankkia apua, minkä vuoksi hän jättää kilpakenttien lisäksi sosiaalisen median. Hän myös sanoi tarvitsevansa kasvua ja oppimista.

– Petin teidät kaikki. Olen pahoillani, Quezada päätti lausuntonsa.

Lauth kertoi hyväksikäytöstä torstaina Twitterissä. Lauth oli tapahtumahetkellä 15-vuotias ja Quezada 20. Lauth kertoi tekstissä aloittaneensa hotellihuoneessa tapahtuneen ja lopulta suuseksiin johtaneen tilanteen, mutta muistutti olleensa vasta teini – Quezada oli tästä tietoinen.

Quezada poisti Lauthin kirjoituksen jälkeen Twitter- ja Instagram-tilinsä, mutta palautti myöhemmin Twitter-tilinsä julkaistakseen lausuntonsa. Quezadalla on Twitterissä 190 000 seuraajaa, YouTubessa 213 000 tilaajaa ja Twitchissä 325 000 fania.

NRG Esports -organisaatio, jota Quezada edusti useamman vuoden, ilmoitti torstaina purkavansa pelaajan kanssa tehdyn sopimuksen välittömästi. NRG kertoi asiasta ennen Quezadan julkaisemaa lausuntoa. NRG:n yksi omistajista on koripallolegenda Shaquille O'Neal.

Myös Nintendo, joka julkaisee Smash-peliä, reagoi tilanteeseen nopeasti. Quezadasta tehty esittelyvideo katosi nopeasti Lauthin syytösten lähdettyä leviämään somessa. Nintendo on yleisesti pitänyt etäisyyttä peliensä kilpapelipuoleen, joten nopea reagointi yllätti fanit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?