Pelialan legenda Byron ”Reckful” Bernstein, 31, on kuollut

Byron ”Reckful” Bernstein oli yksi Twitch-palvelun ensimmäisistä supertähdistä. World of Warcraft -legendan kuolema on koskettanut laajalti eri peliyhteisöä.

Byron ”Reckful” Bernstein oli arvostettu nimi pelaajapiireissä. Hänet muistetaan Twitch-palvelun suosikkikasvona ja World of Warcraft -legendana.

3.7.2020 9:22

Israelilaisamerikkalainen striimaaja Byron ”Reckful” Bernstein kuoli torstaina 31-vuotiaana. Bernstein löydettiin kuolleena kodistaan.

Bernsteinin kuolema on puhuttanut laajasti eri peliyhteisöjä. 8.5.1989 syntynyt mies oli yksi vuonna 2011 perustetun Twitch-suoratoistopalvelun ensimmäisistä supertähdistä, mutta parhaiten hänet muistetaan World of Warcraft -pelaajana.

Pelitähden pikkuveli vahvisti Bernsteinin kuoleman Twitterissä. Hän pyysi seuraajiltaan tarinoita ja kuvia veljestään – niitä tuli nopeasti satoja. Twiittiä on jaettu yli 6500 kertaa ja tykkäyksiä on yli 64 000.

Bernstein taisteli pitkään mielenterveytensä kanssa, mistä hän puhui avoimesti striimeissään. Masennuksen lisäksi hänellä oli todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hän kehitti omaa avoimen maailman nettipeliä ja harrasti valokuvausta.

WoW-legendan kuolemaan ovat reagoineet lukuisat tunnetut striimaajat ja esports-alalla työskentelevät. Monet ovat jakaneet hänestä muistoja vuosien varrelta. Yksi asia korostuu monissa twiiteissä: Pelilegenda oli monelle esikuva, joka uskalsi elää avoimesti ja toi iloa maailmaan.

– Tää kyl iski lujaa. Ite käyny läpi paljon samanlaisia ongelmia ku Byron ja oli erittäin inspiroivaa miten hän puhui avoimesti ongelmistaan. Voin kokemuksesta kertoa,että jopa Suomen hyvinvointivaltiossa on liian vaikea saada apua. Näistä asioista pitää puhua enemmän, twiittasi suomalainen Hearthstone-pelaaja Ville ”Keppada” Pääkkö.

Twitchissä Bernstein oli huippusuosittu alusta asti. Monet nykyiset striimitähdet ovat kertoneet aloittaneensa Bernsteinin innoittamana.

WoWissa yhdysvaltalaispelaaja saavutti ensimmäisenä 3000 rating-pisteen rajan, menestyi kilpaturnauksissa ja oli kaiken kaikkiaan yksi tunnetuimmista pelaajista. Hänen parhaita hetkiään esittelevät WoW-videot ovat keränneet miljoonia näyttökertoja.

WoWin lisäksi Bernstein pelasi hetken aikaa kilpailullisesti digitaalista korttipeliä Hearthstonea. Hän kilpaili esimerkiksi vuonna 2013 pelin ensimmäisessä virallisessa turnauksessa BlizzConissa, jossa hän jakoi 3.–4. sijan. Hän myös selosti turnauksia.

Tätä Bernsteinin WoW-videota on katsottu 2,5 miljoonaa kertaa:

Bernsteinin kuolema keräsi heti suuret pelaajamäärät WoW-pelipalvelimille suremaan legendan poismenoa. Twitch ja WoW ovat myös muistaneet legendaa Twitterissä.

  • Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä 24/7. Lisätietoa: Mieli.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?