Tästä on kyse Elias ”Jamppi” Olkkosen kohutapauksessa: Hakee pelikiellon purkua ja jättikorvauksia pelijätti Valvelta, joka oli hiljaa kuukausia - Esports - Ilta-Sanomat

Satojen tuhansien vaateet: Näin huippulupaus Elias Olkkosen, 18, ja pelijätin riita on edennyt

Elias ”Jamppi” Olkkonen täyttää heinäkuussa 19 vuotta. Parhaillaan hän taistelee pelijättiä vastaan pelikieltonsa purkamisesta.

Julkaistu: 25.6. 10:12

Elias ”Jamppi” Olkkosen ja pelijätti Valven oikeustaisto saattaa ratketa vasta syksyllä. IS koosti yhteen Olkkosen pelikieltoa koskevan tapauksen käänteet.

Elias ”Jamppi” Olkkonen (s. 22.7.2001) on tulevaksi maailmantähdeksi hehkutettu superlupaus Counter-Strike: Global Offensive -nimisessä taktisessa räiskintäpelissä. Uraa varjostaa kuitenkin kyseenalainen pelikielto, joka estää pelaamisen pelin suurimmissa turnauksissa eli major-arvokisoissa.

Pelijulkaisija Valve Corporation langettama pelkielto maksoi Olkkoselle viime syksynä 264 000 euron arvoisen sopimuksen huippunimi OG:n kanssa. Olkkonen on yrittänyt keskustella pelikiellosta Valven kanssa tuloksetta. Nyt asiaan haetaan ratkaisua oikeudesta.

Ilta-Sanomat koosti yhteen Olkkosen pelikieltoon liittyvät tärkeimmät tapahtumat, kanteen sisällön sekä miten asian käsittely on edennyt. Mikäli upotus ei näy alla, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?