ENCE-pelaajat avautuvat burnoutista – ”Pettymyksiä ja nettikiusaamista”

ENCEn uusimmalla kulissien takana -videolla pelaajat puhuvat jaksamisestaan ja Elias ”Jamppi” Olkkosen vaikutuksesta tiimiin.

Sami ”xseveN” Laasanen (oikealla) kertoo videolla kärsineensä burnoutista. Videolla käydään läpi myös Miikka ”suNny” Kempin siirtoa pelinjohtajaksi.

23.6.2020 10:40

Suomalaisen ENCEn Counter-Strike-joukkueen matkaa seuraavan kulissien takana -videosarjan, tutummin BTS:n, uusin jakso keskittyy DreamHack Masters -turnaukseen.

Koronan takia netissä pelattu turnaus päättyi ENCEn osalta lohkovaiheeseen, vaikka joukkue voitti silloisen maailman kakkosen Na`Vin. Jaksossa keskitytään turnauksen sijaan enemmän pelaajiin, jotka puhuvat nykytilanteesta ja viimeisestä yhdeksästä kuukaudesta.

Videon alussa Sami ”xseveN” Laasanen kertoo kärsineensä jonkinasteisesta burnoutista viime syksyn ja helmikuun välillä. Huhtikuun jälkeen Laasanen on jakanut peliajan Elias ”Jamppi” Olkkosen kanssa. Tauko kilpailemisesta on tehnyt hyvää Laasaselle ja auttanut tajuamaan, kuinka loppu hän oikeasti oli.

Myös Jere ”sergej” Salo sanoo videolla viime vuoden olleen todella raskas pelaajille kaikin tavoin. Syksyn ja alkuvuoden vaihtelevat, paikoitellen surkeat tulokset, eivät auttaneet tilannetta. Maaliskuun jälkeen tiimi piti kuukauden tauon, joka oli joukkueen pisin lähes kahteen vuoteen.

– Sen huomasi, että jengi, minä mukaan lukien, oli aika burnoutissa. Ihan vaan kilpailusta, on tullut paljon pettymyksiä ja nettikiusaamista ja kaikkea. Se on mielelle raskasta, kapteeni Aleksi ”allu” Jalli kommentoi.

– Kyllä mä aistin aika selvästi [sen burnoutin]. Meillä oli useampi pelaaja siinä pisteessä, että ne olisivat halunneet heittää hanskat tiskiin. Eivät jaksaneet [enää], kun energia oli loppu, valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen paljastaa videolla.

Elias ”Jamppi” Olkkonen on tuonut uutta virtaa ENCElle.

Nyt kaksi kuukautta tiimiin kuulunut Olkkonen, 18, on tuonut uutta virtaa koko joukkueelle. Hän ei korvaa suoraan ketään yksittäistä pelaajaa, vaan ENCE operoi jatkossa kuuden miehen kokoonpanolla. Tämä auttaa pelaajia jaksamaan entistä paremmin, kun hetken taukoon on mahdollisuus, kertoo Räsänen.

ENCE on vasta toinen top20-joukkue, jolla on vakituinen 6 pelaajan tai sitä suurempi kokoonpano. Esimerkkiä näytti tanskalainen Astralis, jota pidetään kaikkien aikojen CS-joukkueena. ENCEn Jani ”Aerial” Jussilan mielestä yli 5 pelaajan kokoonpanot yleistyvät tulevaisuudessa.

Jaksossa tiimi kertoo pettyneensä DreamHack-tulokseen (1 voitto, 2 tappiota, putoaminen lohkovaiheessa), mutta kolmesta pelistä opittiin taas paljon. Tiimihenki on hyvä serverillä ja myös sen ulkopuolella, mikä tuli viimeistään selväksi koko joukkueen viettämän saunaillan aikana.

Vajaan puolituntisen aikana kuullaan myös Jallin kommentteja pelinjohtajana toimimisesta. Jalli johti ENCEn peliä reilut puoli vuotta syksystä kevääseen. Olkkosen liityttyä tiimiin pelinjohtajaksi siirtyi Miikka ”suNny” Kemppi.

Jalli kertoo luopuneensa pelinjohtajan roolista mielellään, koska se ei ole hänelle mieluisin. Hän on enemmän niin sanottu kakkosmies, joka puhuu ja vaikuttaa, mutta ei kuitenkaan vastaa kaikesta. Nykyinen toimintapa Kempin ja Jallin välillä toimii hyvin.

Aleksi ”allu” Jalli luopui mielellään pelinjohtajan roolista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?