Telia panee CS-liigansa jäihin

Telia pohtii CS-liigasarjansa jatkosuunnitelmia uudestaan syksyllä. Kolmella kaudella on jaettu 120 000 euroa palkintorahaa.

HAVU Gaming voitti TES-liigan toisen kauden finaalit GameXpo-tapahtumassa syksyllä 2019.

18.6.2020 12:40

Telia on ilmoittanut jättävänsä pois Counter-Striken syksyn Telia Esports Series -liigaohjelmasta. Vuonna 2019 aloitetun sarjan kolmas CS-kausi päättyi toukokuun alussa.

CS-liiga jätetään järjestämättä syksyllä, koska Suomessa on nykyisin useita muitakin kovatasoisia CS-sarjoja, joissa suomalaisjoukkueet kilpailevat. Telian CS-liigan jatkoa pohditaan uudestaan syksyllä.

Oman liigan sijaan Telia keskittyy syksyllä näyttämään entistä enemmän kansainvälisiä huippuotteluita suomeksi. Telia osti keväällä suomenkieliset lähetysoikeudet useisiin suuriin esports-turnauksiin ja liigoihin. Päätökseen vaikutti myös CS-kalenteri: osa kotimaan ja kansainvälisten pelien lähetyksistä olisi mennyt syksyllä pakolta päällekkäin.

– Mietimme tietysti myös tulevaisuutta siltä kannalta, miten voisimme vielä paremmin mahdollistaa suomalaisjoukkueiden nousun maailman huipulle. Mutta niihin suunnitelmiin palaamme myöhemmin, kommentoi Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä tiedotteessa.

Telia Esports Seriesin CS-liigan kolmella kaudella on jaettu yhteensä 120 000 euroa palkintorahaa. Mestaruuksia ovat juhlineet ENCE, HAVU ja KOVA Esports.

Alkuvuosi on ollut Suomen CS-joukkueille kiireinen. Assembly- ja LanTrek-tapahtumissa pelattujen turnausten lisäksi omia liigoja ovat järjestäneet Telia, Elisa, FEL ja Rushmode, jonka turnaus toteutettiin Rainmakerin kanssa. Kuuden turnauksen/liigan yhteenlasketut palkintorahat ovat 182 500 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?