Valorant kiinnostaa Suomen suurimpia tiimejä, mutta sopimuksia ei ole tehty – ”Nyt jo huolettaa maailmalla noussut ilmiö” - Esports - Ilta-Sanomat

Valorant kiinnostaa Suomen huipputiimejä – ”Nyt jo huolettaa maailmalla noussut ilmiö”

IS kysyi Suomen tunnetuimmilta kilpapeliorganisaatioilta miten Valorantia on seurattu ja onko suunnitelmissa oma joukkue.

Valorant on ensimmäisen persoonan taktinen räiskintäpeli. Pelijätti Riot Games päätti julkaista pelin täysin ilmaiseksi.­

4.6. 10:44

Ilta-Sanomat kysyi Suomen tämän hetken tunnetuimmilta ja menestyneimmiltä kilpapeliorganisaatioilta, mitä mieltä tiimit ovat tiistaina julkaistusta uudesta ilmaishittiräiskinnästä Valorantista.

IS lähetti samat kysymykset kaikille organisaatioille. Kysymyksiin vastasivat ENCE (toimitusjohtaja Mika Kuusisto), SJ Gaming (toimitusjohtaja Jari Karlsson), KOVA Esports (sisältövastaava Tom Kaskinen), VETO Esports (toiminnanjohtaja Mikko Kalijärvi) ja NYYRIKKI Esports (GM Sami Lehto). HAVU Gaming, hREDS ja Conquer Gaming eivät vastanneet.

Kaikki vastanneet kertoivat seuranneensa Valorantia suurella mielenkiinnolla koko kevään. Vastaavat olivat myös samaa mieltä siitä, että Riot Gaming onnistui erinomaisesti luomaan hypeä uuden kilparäiskinnän ympärille.

– Beta-lanseeraus Twitchin kautta oli jäätävän upea keino tehdä pelistä iso ilmiö. Siinä voittivat kaikki osalliset – Riot, striimaajat sekä tietenkin yhteisön hype oli ihailtavaa. On kuitenkin muistettava, että peli on vasta ensi askeleellaan, mutta jo nyt se näyttää todella potentiaaliselta kilpapeliltä, SJ:n Karlsson kommentoi.

ENCEn Kuusisto puolestaan paljastaa organisaation jäsenten päässeen testaamaan peliä ensimmäisten joukossa. VETOssa ei ole käytännön pelikokemusta Valorantista, mutta peliä on seurattu aktiivisesti uutisten ja striimien kautta.

Mika Kuusisto on Suomen tunnetuimman organisaation eli ENCEn toimitusjohtaja. SJ:n Jari Karlsson pelkää Valorantin hypen näkyvän liikaa pelaajien palkoissa heti alkuun.­

Valorant kiinnostaa selvästi kaikkia, mutta toistaiseksi yksikään suomalaisorganisaatio ei ole vielä esitellyt omaa joukkuetta.

Kuusisto kertoo ENCEn saaneen jo paljon kyselyä pelaajilta, jotka olisivat halukkaita edustamaan organisaatiosta. Silmät pidetään auki, mutta toistaiseksi päätöstä joukkueen rakentamisesta ei ole tehty.

KOVA aikoo odottaa hetken hetken aikaa ennen kuin päätöksiä tehdään, jotta nähdään mihin suuntaan skene pelin ympärille kehittyy ja menee. Kaskisen mukaan lahjakkaat uudet pelaajat ja joukkueet kiinnostavat kuitenkin aina.

SJ aikoo myös seurata miten, joukkueita alkaa muodostua. Mikäli päätös omasta joukkueesta tehdään, on suunnitelmissa rakentaa joukkue ammattilaisstatuksella.

– Tosin nyt jo huolettaa maailmalla noussut ilmiö, että pelaajille maksetaan todella isoja palkkoja, Karlsson kommentoi.

Lehto toteaa oman joukkueen hankinnan olevan vahvasti Nyyrikin suunnitelmissa. Tämän takia organisaatiossa on seurattu aktiivisesti turnauksia ja myös useiden eri joukkueiden harjoituksia.

VETO Esportsissa ei sen sijaan olla lähiaikoina laajentamassa Valorantiin tai mihinkään muuhun peliin. Kalijärven mukaan päätös tehtiin jo ennen Valorantin julkaisua. Hän mainitsee erikseen vielä Fortniten ja PlayerUnknown’s Battlegroundsin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?