Kovasti odotettu hittiräiskintä Valorant on nyt pelattavissa – ja vieläpä täysin ilmaiseksi - Esports - Ilta-Sanomat

Innokkaasti odotettu räiskintä on nyt täällä – pelattavissa täysin ilmaiseksi

Valorant on lähitulevaisuuteen sijoittuva ensimmäisen persoonan taktinen pc-räiskintäpeli.

Julkaistu: 2.6. 8:11

Valorant on kierrospohjainen taktinen räiskintäpeli, joka on nyt julkaistu pc:lle. Peli on pelattavissa ilmaiseksi.

Keväällä suureksi puheenaiheeksi noussut, odotettu pc-hittiräiskintä Valorant on julkaistu tänään 2. kesäkuuta. Peli julkaistiin Euroopassa aamulla kello 8 Suomen aikaa.

Valorant on pc:lle julkaistava täysin ilmainen, lähitulevaisuuteen sijoittuva ensimmäisen persoonan taktinen räiskintäpeli. Valorantissa kaksi viiden hengen joukkuetta taistelevat keskenään 24 kierroksen ottelussa. Ilmaispelin pegi-ikäraja on 16 vuotta.

Julkaisun yhteydessä peliin lisättiin uusi agentti (meksikolainen Reyna), uusi kartta (Ascent) sekä pelitila (Spike Rush, jonka ottelut kestävät 8–12 minuuttia). Pelissä on nyt 11 agenttia, neljä erilaista karttaa sekä kolme pelitilaa (perinteinen ottelu, Ranked-kilpatila ja Spike Rush).

Ranked-kilpatila ei ole aluksi käytössä. Pelissä ei ole myöskään todellista solo-pelitilaa, jossa kaikki pelaajat olisivat alkaneet etsiä peliä ilman kaveria. Nyt yksin pelaamaan lähtevä voi saada vastaansa viisihenkisen kaveriporukan. Riotin mukaan solo- tai duo-pelitiloja ei ole tulossa ainakaan alkuun, koska datan mukaan voittoprosentit eivät eroa merkittävästi toisistaan oli kyseessä sitten yksin pelaava, kolmen kaveriporukka tai täysi joukkue.

Reyna on pelin uusin sankari:

Valorantin idea on CS:stä tuttu: Hyökkääjät koittavat virittää ja räjäyttää pommin (jota kutsutaan pelissä ”spikeksi”), puolustajat pyrkivät estämään tämän. Kierroksen voi voittaa myös eliminoimalla koko vastustajajoukkueen.

Yksi ottelu koostuu 24 kierroksesta. Puolivälissä vaihdetaan puolia. Ensimmäisenä 13 kierrosvoittoa saanut joukkue voittaa ottelun. Tasatilanteessa pelataan yhden kierroksen jatkoaika.

Pelin alussa muodostetaan oma joukkue agenteista, joita on tällä hetkellä kahdeksan, mutta niitä on luvassa lisää. Hahmoa ei voi vaihtaa kesken ottelun. Hahmot eroavat toisistaan ulkonäön lisäksi hahmokohtaisilla kyvyillä.

Jokaisella hahmolla on neljä erilaista erikoiskykyä: Yksi ilmainen, kaksi maksullista ja yksi superisku (ultimate). Ilmaiskyvyn saa joka kierrokselle, ultimate latautuu tappojen mukaan. Maksulliset kyvyt pysyvät hahmolla useamman kierroksen.

Erikoiskyvyt toimivat ikään kuin CS:n kranaatit: Niissä ei ole pelaamisen pääpaino, mutta oikealla hetkellä ja oikeinkäytettynä ne tukevat pelaamista. Kykyjä pystyy käyttämään vain tietyn määrän kierroksittain.

Esimerkiksi Cypher-agentin ultimate paljastaa vihallisten sijainnit, Sage pystyy herättämään tiimikaverin takaisin eloon, ja Brimstone puolestaan voi eräällä kyvyllään asettaa savuseinämän valitsemaansa kohtaan karttaa.

Valorantin takana on pelijätti Riot Gamesin, joka tunnetaan League of Legends -pelistä. Pelistä odotetaan suurta kilpapelihittiä.

Vaikka peli on ilmainen, oikealla saa rahalla saa ostettua pelivaluuttaa, jolla voi hankkia esimerkiksi vaihtoehtoisia ulkoasuja aseille tai avata hahmoja käyttöön nopeammin. Pelissä on myös niin sanottu taistelupassi, jonka ostamalla saa erilaisia tehtäviä, joita suorittamalla saa erilaisia palkintoja.

Valorantista ei ole toistaiseksi vahvistettu konsoli- tai mobiiliversiota. Peliä suositellaan pelattavaksi hiirellä ja näppäimistöllä, mutta kunnollinen ohjaintuki lisätään pc-versioon lähiaikoina.

Pelin supersuosittu testivaihe järjestettiin 7.4.–28.5. Riotin mukaan pelillä oli sinä aikana parhaimmillaan lähes kolme miljoonaa päivittäistä pelaajaa. Testivaihe rikkoi katsojaennätyksiä Twitchissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?