ENCE voitti maailmanlistan kakkosen! Voittoputki jatkuu Elias ”Jamppi” Olkkosen kanssa - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE voitti maailmanlistan kakkosen! Elias ”Jamppi” Olkkonen huomion keskipisteenä

18-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen oli illan tähti, kun ENCE voitti maailmanlistan kakkosen suoraan kahdessa kartassa.

Elias ”Jamppi” Olkkonen, 18, oli illan ottelussa jälleen huomion keskipiste.­

28.5. 20:40

Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE aloitti DreamHack Masters Spring -turnauksen voitolla.

ENCE kaatoi ensimmäisessä ottelussaan HLTV:n maailmanlistan kakkosen Na`Vin 2–0-tuloksella (16–12 Train, 16–14 Dust II). ENCE lähti otteluun altavastaajana – suomalaisten sijoitus listalla on 20:s.

Miikka ”suNny” Kempin johtama ENCE sai Trainissa terroristeina kuusi kierrosta. Puoltenvaihdon jälkeen Na`Vin johto kasvoi 11–6-lukemiin, mutta sitten alkoi ENCEn myllytys. Suomalaiset nousivat vakuuttavasti rinnalle ja sitten ohi. ENCE voitti kartan tuloksella 16–12.

Elias ”Jamppi” Olkkonen varmistaa karttavoiton ENCElle tuhoamalla yksin koko Na`Vi-joukkueen:

Dustissa ENCE määräsi tahdin alusta asti. Suomalaiset johtivat poliiseina peräti 8–2, mutta puoltenvaihdon kohdalla tilanne oli 10–5. Voitettu pistoolikierros ei murtanut Na`Vin selkärankaa, sillä ottelusta tuli vielä melkoinen jännitysnäytelmä. ENCE johti 12–9, mutta voitto varmistui lukemin 16–14.

Olkkonen voittaa tiukan 1vs1-tilanteen:

18-vuotias Olkkonen oli illan puheenaihe erityisesti poliisipuolen suorituksellaan Trainissa. Olkkonen oli ENCEn paras pelaaja tilastojen osalta: 48 tappoa, 39 kuolemaa, 81,6 vahinkopistettä per kierros ja 1,25 rating.

Huhtikuussa ENCEen liittynyt nuori superlupaus on voittanut tähän mennessä kaikki pelaamaansa viisi ottelua ja kuusi karttaa joukkueen kanssa.

ENCEn ja Na`Vin lisäksi D-lohkoon kuuluvat Team Vitality ja Ninjas in Pyjamas. ENCEn seuraava ottelu on perjantaina kello 15 Vitalitya vastaan.

Suomalaisjoukkue turnauksen kokoonpanolla Olkkonen, Kemppi, Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Jani ”Aerial” Jussila. Sami ”xseveN” Laasanen seuraa pelit tällä kertaa sivusta.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?