Korona 1, pelijätti 0 – BlizzCon on peruttu tältä vuodelta - Esports - Ilta-Sanomat

Megatapahtuma peruttiin – korona kaatoi BlizzConin

BlizzCon tapahtumaa ei järjestetä marraskuussa.

Julkaistu: 27.5. 20:05

BlizzCon-tapahtumaa ei järjestetä koronan takia. Päätös vaikuttaa useaan suosittuun kilpapeliin, kuten StarCraftiin ja Overwatchiin.

Pelijätti Blizzard Entertainment on ilmoittanut peruvansa vuosittaisen megatapahtumansa BlizzConin, johon osallistui viime vuonna 40 000 kävijää. Tapahtuma on viime vuosina järjestetty marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kalifornian Anaheimissa.

Yrityksen mukaan koronapandemia ei anna muuta vaihtoehtoa kuin perua tapahtuma tältä vuodelta. Tarkoitus on kuitenkin koota Blizzard-fanit yhteen internetin välityksellä, mutta todennäköisesti vasta ensi vuoden alussa. Esports-turnausten osalta yritys miettii korvaavia vaihtoehtoja BlizzConille.

BlizzCon järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, mutta jo seuraavana vuonna tapahtuma piti välivuoden. Sen jälkeen tapahtuma on järjestetty vuosittain lukuun ottamatta vuotta 2012.

Tapahtumassa on esitelty Blizzardin uusia projekteja, tulevia sisältöpäivityksiä ja kruunattu myös esports-mestareita. Joona ”Serral” Sotala voitti StarCraft II:n maailmanmestaruuden BlizzConissa vuonna 2018.

StarCraftin lisäksi World of WarCraft, Hearthstone ja Overwatch ovat olleet vahvasti esillä tapahtumassa. BlizzConissa on pelattu esimerkiksi Overwatchin suuri maajoukkueturnaus World Cup, joka jää näillä näkymin nyt tänä vuonna järjestämättä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?