Fortnite-pelaaja narahti huijauksesta – menetti 15 000 dollaria ja sai naurettavan pelikiellon - Esports - Ilta-Sanomat

Fortnite-voittaja jäi kiinni huijaamisesta – menetti 15 000 dollaria ja sai naurettavan pelikiellon

Vuoden 2018 ykköspeli Fortnite on yhä supersuosittu.

Julkaistu: 26.5. 10:26

Fortnite-turnausvoittaja jäi kiinni huijaamisesta, menetti voiton ja 15 000 dollarin palkintorahat, mutta selvisi lopulta vain 14 päivän pelikiellolla.

Japanilainen Fortnite-pelaaja ”Sekosama” voitti viikonloppuna suuren aasialaispelaajille järjestetyn soolotilan turnauksen. Voittoa hän ei kuitenkaan ehtinyt juhlia, koska järjestäjät diskasivat hänet nopeasti huijaamisenvuoksi, uutisoi Dexerto.

Sekosama teki finaalissa yhteistyötä toisen pelaajan kanssa, mikä on ankarasti kielletty. Toinen pelaaja keräsi Sekosamalle tärkeitä tarvikkeita ja piilotti ne sovittuun paikkaan. Lisäksi toinen pelaaja uhrasi itsensä Sekosamalle, jotta tämä saisi lisäpisteitä taposta.

Huijaustilanteita oli useampi. Videoita on ladattu muun muassa Twitteriin.

Japanilaispelaaja menetti mestaruustittelin lisäksi 15 000 dollarin pääpalkinnon. Hölmöilystä hän selvisi vain 14 päivän pelikiellolla. Aiemmin vastaavat törttöilyt ovat johtaneet 30–60 päivän pakkolomiin.

Turnaus oli osa kahden miljoonan dollarin Fortnite Championship Series Solo Invitational -turnaussarjaa, joka päättyi nyt viikonloppuna. Aasian mestariksi kruunattiin lopulta ”qjac”-niminen pelaaja vain pisteen erolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?