Mies esitti olevansa nainen osallistuakseen CS-turnaukseen – huonostihan se päättyi - Esports - Ilta-Sanomat

Mies tekeytyi naiseksi osallistuakseen CS-turnaukseen – huonostihan se päättyi

Counter-Strike on yksi maailman suosituimmista kilpapeleistä.

Julkaistu: 25.5. 9:47

Counter-Striken miespelaaja yritti huijata turnauksessa, jonka pääpalkintona oli 600 dollaria koko joukkueelle.

Viikonloppuna nähtiin erikoinen huijaustapaus, kun miespelaaja tekeytyi naiseksi voidakseen pelata Counter-Strike-turnauksessa. Asiasta uutisoi Dexerto.

Lenovon sponsoroima 1000 dollarin Legion of Valkyrie -turnaus oli tarkoitettu vain aasialaisille naispelaajille, ja osallistumista valvottiin erityisen tarkasti. Sääntöjen mukaan kaikkien pelaajien piti todistaa olevansa turnaukseen ilmoittautunut pelaaja soittamalla ennen otteluita videopuhelu tuomareille.

Homeless-niminen joukkue diskattiin heti ensimmäisen kierroksen päätteeksi, kun yksi pelaajista paljastui videopuhelun aikana mieheksi. Kiinni jäänyt pelaaja oli yrittänyt peitellä huijausta pukemalla peruukin ja kasvomaskin. Huijarista jaetut kuvat Twitteriin lähtivät nopeasti leviämään.

Turnauksessa pelattiin 1000 dollarin palkintopotista. Voiton ja 600 dollarin pääpalkinnon vei Tyloo.fe-joukkue. 

Kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun naisturnauksessa on nähty salaa pelaamassa mies. Yksi tunnetuimmista tapauksista on vuodelta 2014, jolloin Team LDLC -joukkuetta edustanut ranskalainen CS-pelaaja Edouard ”SmithZz”Dubourdeaux pelasi salaa Epsilon-naisjoukkueen kanssa yhden ottelun. Duboudeaux jäi kiinni, mutta selvisi ilman rangaistusta.

Naisturnauksien tarkoituksesta on riittänyt keskustelua jo vuosia. Monien mielestä ne lokeroivat pelaajia liikaa sekä kasvattavat naisten ja miesten välistä taitotasoa. Joidenkin mukaan taas naisturnaukset ovat hyvä asia, koska naisille on tarjolla enemmän pelattavaa ja rahaa.

Naispelaajat ovat vielä harvassa esportsin huipputasolla. Esimerkiksi Counter-Strikessa, Dota 2:ssa tai League of Legendsissä ei ole naispelaaja huipputasolla. Pelkästään naisista koostuvaa joukkuetta ei ole vielä koskaan nähty minkään pelin terävimmässä kärjessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?