Esportsin SM-kisojen pelimäärä romahti – näin kommentoi liiton yhteisökoordinaattori Valtteri Palonkorpi - Esports - Ilta-Sanomat

Esportsin SM-kisojen pelimäärä romahti – näin liitto kommentoi

HAVU Gaming voitti viime kesänä NHL-pelisarjan 6vs6-pelitilan Suomen mestaruuden.

Julkaistu: 22.5. 14:00

ESM-kisat järjestetään tänä vuonna viidessä eri pelissä. Viime vuonna pelejä oli peräti 13.

Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) on vahvistanut vuoden 2020 eSM-kilpailujen järjestäjät ja pelit.

Tänä vuonna Suomen mestarit kruunataan Counter-Strikessa, League of Legendsissä, PlayerUnknown’s Battlegroundsissa, virtuaalilätkässä sekä digitaalisessa rata-autoilussa, jonka osalta kisat ovat jo käynnissä. Turnausten palkintosummia tai tarkempia tietoja ei ole vielä kerrottu.

Vuoden 2020 eSM-kisojen pelit ja järjestäjät:

  • Counter-Strike: Global Offensive (Elisa Viihde)

  • Digital racing / iRacing (FiSRA ja AKK)

  • Virtuaalilätkä (NHLGamer)

  • PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG Finland)

  • League of Legends (Urbanlan)

Viime vuonna eSM-kisat järjestettiin peräti 13 eri pelissä. Mestareita tuli kuitenkin 14, koska NHL:ssä etsittiin voittajat 1vs1- ja 6vs6-pelitiloissa.

Tänä vuonna eSM-mestareita ei kruunata viime vuoden tapaan Dota 2:ssa, Overwatchissa, Tekkenissä, tanssipeleissä, Hearthstonessa, Rocket Leaguessa, Super Smash Bros. Ultimatessa tai Super Smash Bros. Meleessä.

– Haku eSM-kilpailujen järjestämiseen avattiin syyskuussa 2019 ja se jatkui vuoden 2020 alkuun asti. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on aiheuttanut tapahtumien peruuntumisia, jolloin osa kisoista on peruttu jo ennen julkaisua, SEULin yhteisökoordinaattori Valtteri Palonkorpi kommentoi IS:lle.

– Suomen elektronisen urheilun tila on hyvä, joskin poikkeustila on muuttanut sitäkin merkittävästi siirtämällä tapahtumat ja kilpailut verkossa toteutettaviksi, ainakin hetkellisesti. Tänä vuonna eSM-kilpailuissa panostamme entisestään laatuun ja tuemme valittuja järjestäjiä kilpailujen toteuttamisessa.

ESM-kisat ovat kaikille suomalaisille avoimet, mutta osallistumiseen vaaditaan viiden euron hintainen pelaajalisenssi. Viime vuonna eSM-kisoissa jaettiin 50 000 euroa palkintorahaa. Pelaamassa kävi 1400 pelaajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?