Elias ”Jamppi” Olkkonen odottaa yhä vastausta pelikieltoon ja 268 092 euron korvauksiin – pelijätin hiljaisuus jatkuu - Esports - Ilta-Sanomat

Pelijätti vaikenee – Elias Olkkonen, 18, hakee vastausta pelikieltoonsa ja 268 092 euron korvauksia

Elias ”Jamppi” Olkkonen teki huhtikuussa kaksivuotisen sopimuksen ENCEn kanssa. 18-vuotias lupaus ei voi kuitenkaan pelata major-arvoturnauksissa tai sen karsinnoissa.

Julkaistu: 21.5. 11:00

Pelijätillä on 5. kesäkuuta asti aikaa vastata 18-vuotiaan Elias ”Jamppi” Olkkosen haasteeseen.

Counter-Strike-superlupaus Elias ”Jamppi” Olkkonen haastoi maaliskuun lopulla pelijulkaisija Valven oikeuteen.

Olkkonen ei saa pelata Valven järjestämissä major-arvoturnauksissa, koska häneen yhdistetyllä Steam-pelitunnuksella on jääty aikoinaan kiinni huijaamisesta. Olkkonen on kertonut ostaneensa tunnuksen kaverilleen ja kiistänyt huijaussyytteet.

Major-pelikiellon takia Olkkosella meni syksyllä sivu suun Aleksi ”Aleksib” Virolaisen tähdittämän OG-joukkueen rahakas tarjous. Olkkonen hakee pelikiellon purkamisen lisäksi 268 092 euron korvauksia menetystä sopimuksesta sekä palkintorahoista.

Ilta-Sanomat otti yhteyttä Olkkosen asianajajaan Hannu Kalkkaaseen, joka kertoo heidän odottavan vielä vastausta kanteeseen Valvelta.

– Kanteen määräpäivä on 5. kesäkuuta. Mitään ei ole kuulunut.

Kalkas ei halua kommentoida miten kanteen osalta jatketaan, jos pelijätti ei vastaa määräpäivään mennessä.

Olkkonen teki huhtikuussa kahden vuoden sopimuksen suomalaisen ENCEn kanssa. Kalkaksen mukaan tämä ei liity tai vaikuta mitenkään kanteeseen, jossa haetaan ensisijaisesti 18-vuotiaan pelaajan major-pelikiellon perumista.

– Hän saa pelata kaikissa muissa turnauksissa, mutta nämä majorit ovat merkittävässä asemassa ammattilaisuraa. Pelikiellon purkua haetaan.

Kalkas on erikoistunut riidanratkaisuun ja urheiluoikeuteen. Olkkosen tilanne kiinnostaa kansainvälisesti, sillä kyseessä on esportsin osalta ennakkotapaus.

– Siinä mielessä poikkeuksellinen tapaus, että alaikäinen saa elinikäisen kiellon ilman minkäänlaista kuulemista ensimmäisestä väitetystä rikkeestä, joka ei liity kilpapelaamiseen, Kalkas kommentoi tapausta maaliskuussa IS:lle.

Tapausta poikansa puolesta hoitanut Eliaksen isä Petri Olkkonen kertoo Ilta-Sanomille heidän haluavan ensisijaisesti päästä juttelemaan ja sopimaan asia Valven kanssa. Jos tämä ei onnistu, asiaan haetaan ratkaisu oikeudesta. Mahdolliset vahingonkorvaukset eivät ole pääasia, vaan pojan pelikiellon kumoaminen, isä totesi maaliskuussa IS:lle.

Olkkoset ehdottivat jo aiemmin Valvelle välimiesmenettelyä Tukholmassa, mutta eivät saaneet vastausta. Valve ei ole vastannut Ilta-Sanomien kommenttipyyntöön koskien tapausta.

Korjattu 3.6. klo 12.47: Kyseessä on kanne, ei syyte.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?