Huippunimet haukkuvat Fortniten pystyyn: ”Näyttää siltä, että meidän pitää etsiä uusi peli” - Esports - Ilta-Sanomat

Huippunimet haukkuvat Fortniten pystyyn: ”Näyttää siltä, että meidän pitää etsiä uusi peli”

Tyler ”Ninja” Blevins (vasemmalla) ja Turner ”Tfue” Tenney ovat molemmat kritisoineet automaattitähtäystä.

Julkaistu: 19.5. 9:59

Fortnite-ammatilaiset ovat kyllästyneet pelijulkaisijan toimiin mielipiteitä jakavan automaattitähtäyksen osalta.

Useiden eri Fortnite-ammattilaisten mukaan tietokoneella pelaavat, mutta ohjainta käyttäjät pelaavat ovat liian ylivoimaisia tällä hetkellä. Ohjaimella pelaavia autetaan pelissä niin sanotulla aim assistilla eli automaattitähtäyksellä, joka helpottaa osumista erityisesti liikkuvaan vastustajaan.

Toiminnon tehokkuudesta on keskusteltu koko alkuvuosi. Fortnite-julkaisija Epic Games heikensi sen tehokkuutta hiljattain, mutta ammattilaisten mielestä ei tarpeeksi. Toimintoa ovat nyt kritisoineet muun muassa Williams ”Zayt” Aubin, Tyler ”Ninja” Blevins, soolotilan maailmanmestari Kyle ”Bugha” Giersdorf ja kohunimi Turner ”Tfue” Tenney. 

Keskustelu toiminnon ylivoimaisuudesta alkoi, kun ohjainpelaajat menestyivät maailmanlaajuisesti pelattavan Fortnite Champion Series: Invitational -turnaussarjan toisella viikolla.

– Ohjain on v***u huijaamista, Aubin purki turhautumistaan Twitteriin.

Giersdorf puolestaan jakoi seuraajilleen videon, jossa hän häviää mielestään automaattitähtäyksen takia epäreilusti 25 000 dollarin ratkaisseen tilanteen ohjainpelaajalle.

– Aim assist pilasi Fortniten hiirellä ja näppäimistöllä pelaaville. Näyttää siltä, että meidän pitää etsiä uusi peli. Huonoa tuuri, twiittasi Turner ja jakoi kuvan, jonka mukaan erään karsinnan 13 parasta pelaajaa pelasivat kaikki ohjaimella.

Fortniten avulla maailman tunnetuimmaksi pelaajaksi noussut Blevins jakoi Twitterissä 5,8 miljoonalla seuraajalleen videon, jossa hän purkaa ajatuksiaan tilanteesta. Blevinsin mielestä toimintoon ei tule muutosta, mikäli parhaat ohjainpelaajat eivät lyöttäydy yhteen ja ole yhteydessä Epic Gamesiin.

– Ohjaimen automaattitähtäys toimii paremmin pc:llä kuin Xboxilla tai PlayStationilla. Ihmisten pitää puhua siitä äänekkäämmin, erityisesti niiden pelaajien, jotka käyttävät sitä, Blevins toteaa videolla.

Blevins ei kuitenkaan tyrmännyt kollegoidensa tapaan ohjaimella aina pelaavia tai siihen vaihtaneita. Sen sijaan kaikkien aikojen kuuluisimman Fortnite-pelaajan syyttävä sormi osoittaa Epic Gamesin suuntaan.´

– Ohjaimella pelaavat ovat uskomattomia ja siellä on paljon taitoa. Haluan vain kaikkien olevan tyytyväisiä ja pelin menestyvän.

Epic Games ei ole kommentoinut tilannetta sitten huhtikuun lopun, jolloin se teki edellisen kerran näkyviä muutoksia toimintoon. Ammattilaispelaajien kuukausia jatkuneesta huutelusta huolimatta yhtiö ei ole tehnyt radikaaleja muutoksia toimintoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?