MM-kultajoukkue jäi kiinni pelimanipulaatiosta – viidelle pelaajalle elinikäinen pelikielto - Esports - Ilta-Sanomat

MM-kultajoukkue narahti pelimanipulaatiosta – viidelle elinikäinen pelikielto

Newbeen kauden 2019–20 kokoonpano esiteltiin syyskuussa. Nyt kilpailukieltoon on määrätty kaikki paitsi Xingyu ”Fonte” Lai (kuvassa toinen oikealta).

Julkaistu: 18.5. 10:03

Dota 2:n maailmanmestaruuden vuonna 2014 voittanut Newbee-organisaatio sai elinikäisen kilpailukiellon lisäksi potkut ammattiliitosta. Pelikieltoon määrättiin viisi pelaajaa.

Dota 2 -videopelin maailmanmestaruuden vuonna 2014 voittanut ja 2007 toiseksi sijoittunut kiinalainen Newbee-organisaatio on saanut elinikäisen kilpailukiellon kaikkiin Kiinassa pelattaviin suuriin turnauksiin.

Laajan kilpailukiellon on antanut Kiinan Dota 2 -ammattiliitto (CDA). Newbeetä syytetään ottelumanipulaatiosta. CDA ei ole kertonut, missä otteluissa tai milloin pelimanipulaatiot ovat tapahtuneet.

CDA on ilmoittanut erottaneensa Newbeen ammattiliitosta. Organisaation Dota-manageri Feng ”Feng” Yiqing puolestaan sai elinikäisen kiellon työskennellä liittoon kuuluvien ammattilaisjoukkueiden kanssa.

Kilpailukielto koskee myös Newbee-pelaajia Xu ”Moogy” Hania, Yin ”Aq” Ruita, Wen ”Wizard” Lipengiä, Yan ”Waixi” Chaota ja Zeng ”Faith” Hongdaa. Pelaajista tunnetuimmat ovat Zeng ja Xu. Molemmat voittivat Newbeen kanssa hopeaa vuonna 2017, mutta Zeng on lisäksi vuoden 2012 maailmanmestari. Voiton hän nappasi osana kiinalaista Invictus Gamingia.

Newbee on kiistänyt syytökset ja sanoo valittavansa tuomiosta. Kilpailukieltoon määrätyt pelaajat eivät ole kommentoineet tilannetta.

Dota 2:n julkaisija Valve ei ole kommentoinut tilannetta, mutta ammattiyhdistys on välittänyt kaikki tietonsa pelijätille. Toistaiseksi kilpailukielto koskee vain Kiinan-turnauksia, mutta ei Valven kansainvälistä ammattilaissarjaa Dota Pro Circuitia.

Vuoden 2014 maailmanmestaruudesta Newbee kuittasi viiden miljoonan dollarin potin. Kolme vuotta myöhemmin napattu MM-hopea toi tiimille 3,9 miljoonaa dollaria. Viime vuoden MM-kisoissa joukkue jakoi yhdeksännen sijan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?