Tähtipelaajan tyttöystävä puhui sivu suunsa ja soppa oli valmis – joukkueelle sataa nyt urakalla lokaa niskaan - Esports - Ilta-Sanomat

Tähtipelaajan tyttöystävä puhui suoran lähetyksen taustalla sivu suunsa – skandaali ja somemyrsky seurasivat

Team SoloMid -joukkue on ollut melkoisessa myllerryksessä viime viikot, koska tiimiin palannut tähtipelaaja seurustelee organisaation avainhenkilön kanssa.

TSM:n esports-vastaava Leena Xu seurustelee organisaation LoL-joukkueeseen palanneen Yiliang "Doublelift" Pengin kanssa.

14.5.2020 10:03

Amerikkalainen kilpapeliseura Team SoloMid on ajautunut erikoisen kohuun, jonka keskiössä ovat organisaation League of Legends -pelaaja Yiliang ”Doublelift” Peng sekä esports-vastaavaa Leena Xu.

Kaikki alkoi 26. huhtikuuta, jolloin TSM ilmoitti Pengin palaavan tiimiin vietettyään kaksi vuotta kilpailevassa Team Liquid -organisaatiossa. Molemmat joukkueet kilpailevat Amerikan ykkössarjassa LCS:ssä. Peng on voittanut LCS:n seitsemästi ja hänet on valittu kahdesti parhaaksi pelaajaksi.

Siirto herätti runsaasti ihmetystä ja keskustelua, koska Peng ja Xu ovat seurustelleet jo hetken aikaa. Suhdetta ei ole missään vaiheessa pidetty salaisuutena. Peng on kiistänyt väitteet, joiden mukaan Xu olisi vaikuttanut pelaajasiirtoon.

LCS:n sääntöjen mukaan liigapelaajien pitää hoitaa kaikki sopimusneuvottelut joukkueiden henkilökunnan kautta. Xun ja Pengin suhteen huomioiden on kuitenkin ollut mahdollista, että TSM on ollut tietoinen sopimuksen yksityiskohdista jo ennen neuvotteluiden alkua.

Eturistiriidasta huolimatta Pengin siirto sai hyväksynnän LCS-liigan komissaarilta, jonka lausunnon mukaan kaikki meni sääntöjen mukaisesti.

Somessa alkoi maanantain ja tiistaina välisenä yönä levitä video, joka on otettu Pengin pelistriimistä. Taustalla kuuluu kuinka Xu puhuu puhelimessa TSM:n LoL-pelaajan Joshua ”Dardoch” Hartnettin tilanteesta. Peng oli hetkeä aiemmin sanonut Xulle tämän äänen kuuluvan lähetyksessä.

– Ei se ole minun käsissäni. Esimerkiksi kukaan ei halua ottaa Dardochia. Se ei ole minun syytäni, Xun kuullaan sanovan videolla, joka on katsottavissa alta.

Kun videopätkä lähti leviämään Twitterissä ja Redditissä, Xu kommentoi tilannetta nopeasti. Hän myönsi tehneensä virheen, mutta paljasti samalla puhuneensa aiemminkin puheluita Pengin läsnä ollessa. Tällä kertaa kommentit päätyivät muiden kuultavaksi, koska pelaajan uuden striimauslaitteiston takia mikrofoniasetukset olivat väärin.

Xu ei kommentissaan kerro, millä ajanjaksolla hän on puhunut työpuheluita Pengin ollessa samassa tilassa. Hän on siis mahdollisesti puhunut työasioista pelaajan kuulleen maaliskuussa, jolloin Peng edusti vielä kilpailevaa Liquid-joukkuetta.

Redditissä puhelinsoittoa ja koko tilannetta koskevat keskusteluketjut ovat keränneet yli 12 000 kommenttia. Monet kommentoijat huomauttivat Xulle, ettei tämän kuuluisi soittaa arkaluontoisia työpuheluita Pengin läsnäollessa. Osan mielestä koko tilanne on malliesimerkki eturistiriidasta.

Xun puhelimessa sanomien kommenttien uskotaan laskevan Hartnettin arvoa, koska nyt kaikki tietävät hänen olevan riippakivi TSM:lle. Tämän asian ovat nostaneet esille eri ammattilaispelaajat ja LCS:n parissa työskentelevät henkilöt.

Joshua ”Dardoch” Hartnettin ei uskota jatkavan TSM:ssä.

Tilannetta tai Xun toimia ovat kritisoineet esimerkiksi toimittajat Kevin Hitt, Fernando Cardenete ja Duncan ”Thorin” Shields, sisällöntuottaja ja ex-selostaja Christopher ”MonteCristo” Mykkles, entinen tiimiomistaja Richard ”H2k Rich” Wells, ex-ammattilaiset Christian ”IWillDominate” Rivera, Ram ”Brokenshard” Djemal, Michael ”Imaqtpie” Santana sekä TSM:n entinen valmentaja KC ”Woodbucks” Woods.

Esimerkiksi Santana kertoi odottavansa, miten LCS:n pelaajayhdistys reagoi tilanteeseen. LoL-pelaajien yhdistyksellä ei ole työehtosopimusta LCS:n kanssa, minkä vuoksi sillä ei ole käytännössä myöskään mitään valtaa LCS:n sääntöihin tai tulevaisuuteen.

Pelaajayhdistyksen hallitukseen kuuluu viisi henkilöä, joista kolme on TSM:n pelaajia. He ovat osan TSM:stä omistava tähtipelaaja Søren ”Bjergsen” Bjerg (varapuheenjohtaja), Peng (varapuheenjohtaja) ja Vincent ”Biofrost” Wang (pääsihteeri).

TSM:n perustaja Andy ”Reginald” Dinh on Twitterissä jakamassaan lausunnossa pyytänyt tilannetta anteeksi niin faneilta kuin Harnettilta. Hän myös alleviivaa Xun ja Pengin suhteen olevan hänelle ok. Dinhin mukaan molemmat ovat korvaamattomia, ja Peng hankittiin erinomaisten pelitaitojensa vuoksi. Dinhin mukaan Xu ei myöskään työskentele liiemmin LCS-joukkueen kanssa tai vaikuta sen toimintaan.

Riot Games tai LCS eivät ole vielä kommentoinut selkkausta. TSM:n uskotaan saavan tilanteesta ainakin sakot, jotka voivat nousta jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?