Maailman paras CS-joukkue Astralis toimii täysin eri tavalla kuin muut – kasvatti kokoonpanoaan taas ylimääräisellä pelaajalla - Esports - Ilta-Sanomat

Maailman paras CS-joukkue toimii täysin eri tavalla kuin muut – kasvatti taas kokoonpanoa

Astralis on voittanut ennätykselliset neljä major-arvoturnausta. Kaikkien aikojen CS-joukkueeksi tituleerattu tiimi taistelee väsymystä vastaan aiempaa isommalla kokoonpanolla.

Julkaistu: 12.5. 10:32

Astralis on ainoa huipputason CS-joukkue, jolla on seitsemän pelaajan kokoonpano.

Counter-Striken ykkösnimi Astralis on ilmoittanut vahvistavansa kokoonpanoaan tanskalaisella Jakob ”JUGi” Hansenilla. 23-vuotias tarkkuuskivääripelaaja on tanskalaisjoukkueen seitsemäs pelaaja.

Hansen liittyy tiimiin välittömästi vapaana agenttina. Hänen ensimmäiset mahdolliset debyyttiturnauksensa ovat 19.–21.5. pelattava DreamHack Masters Spring -turnauksen lohkovaihe ja 31.5.–7.6. järjestettävä BLAST Premier: Spring Showdown.

Nelinkertainen major-voittajajoukkue ja HLTV:n maailmanlistan ykkösnimi Astralis ilmoitti maaliskuussa ensimmäisenä suurjoukkueena kokeilevansa normaalia isompaa kokoonpanoa. Tiimi ilmoitti tuolloin Patrick ”es3tag” Hansenin liittyvän tiimin kuudenneksi pelaajaksi 1. heinäkuuta.

CS-ottelussa joukkue muodostuu viidestä pelaajasta, mutta vakituiset varapelaajat ovat olleet vieraampi termi ammattilaispiireissä. Astralis on perustellut normaalia suurempaa kokoonpanoaan pelaajien jaksamisella, joka on ollut koetuksella jatkuvan kisaamisen ja matkustamisen vuoksi.

Astraliksen urheilupuolen vastaava Kasper Hvidt kertoo tiedotteessa haluavansa jokaiselle pelipaikalle kaksi pelaajaa. Hvidtin mukaan lisäykset voivat aluksi näkyä vaihtelevina tuloksina, mutta ajan mittaan Astraliksesta pitäisi tulla entistä vahvempi ja tasaisempi joukkue.

Vielä ei ole tietoa, miten Astraliksen seitsemän pelaajan kokoonpano toimii käytännössä. Tällä hetkellä isot CS-turnaukset pelataan koronan takia netissä, joten pelaajien mahdollinen vaihtaminen kesken otteluiden tai turnausten ei ole vaikeaa. Suuren kokoonpanon todellinen suorituskyky selvinnee vasta asioiden palatessa ennalleen, jolloin parhaimmat tiimit viettävät todennäköisesti yli puolet vuodesta poissa kotoa.

Hansenien lisäksi Astraliksessa pelaavat legendaariset tanskalaisnimet Nicolai ”device” Reedtz, Peter ”dupreeh” Rasmussen, Andreas ”Xyp9x” Højsleth, Lukas ”gla1ve” Rossander ja Emil ”Magisk” Reif. Joukkuetta valmentaa Danny ”zonic” Sørensen.

Astraliksen mallia suuremman kokoonpanon osalta on seurannut tähän mennessä huippunimistä vain suomalainen ENCE, joka kertoi huhtikuussa tehneensä sopimuksen Elias ”Jamppi” Olkkosen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?