Entinen CS-ammattilainen Jacob ”Pimp” Winneche menetti hermot kesken pelin – tuloksena 35 päivän pelikielto - Esports - Ilta-Sanomat

Tunnettu Counter-Strike-pelaaja menetti hermot huijareihin kesken pelin – sai itse 35 päivän pelikiellon

Jacob Winneche nousi tunnetuksi pelaajana, mutta nykyisin hän on kommentaattori. Hän on kommentoinut muun muassa StarLadder Berlin Major 2019 -arvoturnausta.

Julkaistu: 11.5. 14:09

Tanskalaispelaaja ei tyytynyt seuraamaan sivusta, kun joukkuetoverit eivät suostuneet luovuttamaan ottelua huijareita vastaan.

Entinen Counter-Strike-ammattilainen ja nykyisin selostajana sekä striimaajana tunnettu tanskalainen Jacob ”Pimp” Winneche on saanut 35 päivän pelikiellon Counter-Strike: Global Offensiveen. Winneche kertoi asiasta Twitterissä.

Pelikiellon tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta 24-vuotias tanskalainen sai sen CS:n oman sisäisen valvontasysteemin eli Overwatch-järjestelmän kautta. Siinä tietyt kriteerit täyttävät pelaajat voivat käydä läpi toisista pelaajista tehtyjä ilmoituksia. Overwatch-tallenteista ei ilmene, kenestä pelaajasta on kyse.

Winnechen omien epäilyjen mukaan hän sai pelikiellon tapettuaan kaksi tiimikaveria ottelussa, jossa vastustajajoukkue huijasi. Winneche olisi halunnut luovuttaa kilpatilan ottelun 0–10-tilanteessa, mutta tiimikaverit eivät suostuneet äänestämään luovutusvoiton puolesta.

– Tämä on äärettömän typerää. Pelasin viittä selvää huijaria vastaan ja halusin luovuttaa, mutta ”tiimikaverini” mielestä oli hauskempaa käyttäytyä kuin idiootti. Hän tuhlasi minun ja 2800 livekatsojani aikaa, kun ei suostunut [luovuttamaan]. Tapoin hänet ja sain 35 päivän bännit? Hienoa, hienoa, Winneche twiittasi.

Winnechen twiitti ja aihetta koskeva Reddit-ketju ovat keränneet runsaasti kritiikkiä Overwatch-järjestelmää kohtaan. Monen mielestä Overwatch on epäoikeudenmukainen, koska tallenteissa näytetään vain pätkä ottelusta ja vain ilmoitetun pelaajan näkökulmasta. Tallenteista ei ilmene myöskään pelaajien välistä viestinvaihtoa tai miten pelaajat kommunikoivat pelin sisäisen puhejärjestelmän kautta.

Tanskalaispelaajan pelikielto estää hänen pelaamisensa myös FACEIT-palvelussa, jonka ottelut ovat kovatasoisempia kuin CS:n oman kilpatilan. Tanskalainen on saanut FACEITilta poikkeusluvan tehdä toisen tunnuksen, kunnes hänen omaan FACEIT-tiliin liitetyn pelitilinsä kielto päättyy.

Winneche huomasi pelikieltonsa kesken striimaamisen:

24-vuotias Winneche lopetti pelaajauransa syksyllä 2017. Hän ehti urallaan edustaa muun muassa Copenhagen Wolves-, Team Dignitas-, SK Gaming- ja Team Liquid -organisaatioita. Tanskalaisen kovimmat saavutukset olivat välieräsijoitukset ESL One New York 2016- ja DreamHack Open London 2015 -turnauksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?