9-vuotias Fortnite-pelaaja puhkesi itkuun suorassa lähetyksessä – sai kilpatilaan 1459 päivän porttikiellon - Esports - Ilta-Sanomat

9-vuotias Fortnite-pelaaja puhkesi itkuun suorassa lähetyksessä – sai 1459 päivän kilpailukiellon

Fortnite-peli on suosittu peli erityisesti nuorten keskuudessa. Kuvakaappaus Zenonin Twitch-striimistä.

Julkaistu: 8.5. 9:55

Epic Gamesin sääntöjen mukaan Fortniten kilpaturnausten alaikäraja on 13.

9-vuotias brasilialaispelaaja ”Zenon” sai kesken suoran lähetyksen 1459 päivän porttikiellon Fortnite-pelin kilpatiloihin. Nuorukaisen oikea nimi ei ole tiedossa.

Nuori pelaaja sai porttikiellon, koska kilpailullisten tilojen alaikäraja on 13 vuotta. Kielto koski myös kilpailullista areenatilaa, jossa ei jaeta suoraan rahaa, mutta sitä kautta voi nousta mukaan rahaturnauksiin. Zenon oli muutama päivä ennen kieltoa osallistunut rahaturnaukseen vastoin sääntöjä.

Lahjakas nuori pelaaja sai porttikiellon kesken suoran lähetyksen, jota pelaajan isä valvoi. Tilanteesta jaettua videota on katsottu Twitterissä lähes miljoona kertaa.

Nuoresta iästä huolimatta brasilialainen on kerännyt jo melkoisen määrän seuraajia: Twitterissä hänellä on lähes 70 000 seuraajaa, Instagramissa 133 000, Twitchissä 142 000 ja Youtubessa 170 000.

Pitkästä porttikiellosta ja sen aiheellisuudesta on riittänyt puhetta esimerkiksi Fortniten kilpapuolen Reddit-yhteisössä. Monien mielestä kielto oli aiheellinen, koska kilpailullisessa tilassa on selvät ikärajat. Joidenkin mielestä taas kielto oli täysi ylilyönti, sillä esimerkiksi kieltoa koskevassa areenatilassa ei jaeta rahaa.

Fortnite-julkaisija Epic Games kommentoi tilannetta myöhemmin brasilialaiselle Globo Esportelle. Yhtiön mukaan Zenonin pelikielto koskee vain rahaturnauksia, ei areenaa. Nykyisten peliasetusten mukaan kielto kuitenkin estää toistaiseksi myös areenan pelaamisen. Asia korjataan seuraavan päivityksen yhteydessä.

Zenon pelaamassa Fortnitea:

Twitterissä pelikielto nousi trendaavaksi puheenaiheeksi ensin Brasiliassa, sitten Yhdysvalloissa ja lopulta kansainvälisesti. Asiaan ottivat kantaa muun muassa Fortnite-tähdet Tyler ”Ninja” Blevins ja Williams ”Zayt” Aubin, jotka kommentoivat asiaa ennen Epicin tarkennusta.

Blevinsin mukaan kiellon ei pitäisi koskea areenaa, mutta muuten säännöt ovat selvät. Aubin epäili hurjan tuomion liittyvän pelaajan ikään ja sitä kautta lakiasioihin, joiden kanssa Epic ei halua ottaa riskejä.

Fortnite on ollut viime vuosina yksi esportsin rahakkaimmista peleistä. Viime kesän MM-kisoissa jaettiin 30 miljoonan dollarin potti, josta kolme miljoonaa vei yksinään soolotilan maailmanmestaruuden voittanut 17-vuotias Kyle ”Bugha” Giersdorf.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?