ENCE palasi Suomen ykköseksi HLTV:n maailmanlistalla – KOVA nousi hurjat 63 sijaa - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE palasi Suomen ykköseksi – KOVA nousi maailmanlistalla 63 sijaa

ENCE nousi takaisin Suomen parhaaksi joukkueeksi HLTV:n maailmanlistalla.

Julkaistu: 5.5. 14:42

ENCE nousi HLTV:n uudella maailmanlistalla neljä sijaa ja palasi Suomen ykkösnimeksi. KOVA paransi myös sijoitustaan roimasti.

Suomalainen Counter-Strike-joukkue ENCE on noussut takaisin parhaaksi suomalaisjoukkueeksi HLTV:n ylläpitämällä maailmanlistalla.

Neljä sijaa viime viikosta nousseen ENCEn sijoitus uudella listalla on 21:s, ykköskilpailija HAVUn 24:s. ENCEllä on pisteitä 174 ja HAVUlla 151. Suomalaispelaajista edellä ovat Aleksi ”Aleksib” Virolainen (OG, 15:s) ja Jesse ”zehN” Linjala (GODSENT, 17:s).

ENCE ehti olla listan paras suomalaisjoukkue lähes kaksi vuotta, kunnes HAVU Gaming meni ohi 20.4. päivätyllä listalla. ENCE sai pisteitä voitettuaan Elisa Invitational -karsinnan Elias ”Jamppi” Olkkosen kanssa, jonka pisteitä ei listalla huomioida, sekä otettuaan yhden voiton Road to Rio -turnauksessa.

Eniten nousua listalla teki tällä viikolla suomalaisjoukkue KOVA Esports, joka nousi peräti 63 sijaa. KOVAn 25 pistettä riittävät nyt sijaan 69. Joukkue sai pisteitä kaadettuaan Elisa Invitational -turnauksessa Northin ja Nordavindin, jotka olivat tuolloin maailmanlistansijoilla 21 ja 45.

KOVA nousi listalla peräti 63 sijaa viime viikosta.

Listalla on myös uusi ykkösnimi: Tanskalainen Astralis-joukkue, joka palasi kärkeen kahden kuukauden tauon jälkeen. Ruotsalaisjoukkue Fnatic ehti nauttia ykkössijasta vain yhden viikon. Kärkinelikko Astralis, Fnatic, Natus Vincere ja Mousesports ovat kaikki 50 pisteen sisällä. Kärkiviisikkoon mahtuu lisäksi Team Liquid.

HLTV:n maailmanlista päivittyy viikoittain maanantai-iltaisin. Listalla otetaan erityisesti huomioon viimeisen kahden kuukauden suoritukset. Lisäksi joukkueiden kaikki suoritukset viimeiseltä vuodelta on huomioitu, mutta mitä pidempi aika tuloksesta on, sitä vähemmän se tuo pisteitä. Pelaajavaihdokset rokottavat myös pisteitä.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?