19-vuotias CS-pelaaja kuoli joulukuussa aivotulehdukseen – nyt äiti haastoi vanhat joukkueet oikeuteen - Esports - Ilta-Sanomat

Yllättäen kuolleen 19-vuotiaan CS-pelaajan äiti haastoi joukkueet oikeuteen

CS-lahjakkuutena pidetty Matheus "bruttJ" Queiroz (vasemmalla) kuoli vain 19-vuotiaana.

Julkaistu: 26.4. 12:00

Pelaajan äidin mukaan joukkueet ovat osasyyllisiä tapahtuneeseen, koska niiden pelitalot eivät olleet riittävän hyvässä kunnossa, ja joukkueet eivät ottaneet pojan sairastelua riittävän vakavasti.

Counter-Strike-pelaajat saivat 16. joulukuuta 2019 lukea ikävän uutisen, kun pelin ykkössivusto HLTV uutisoi nuoren brasilialaispelaajan Matheus ”bruttJ” Queirozin kuolleen aivotulehdukseen. Kuollessaan hän oli 19-vuotias.

Brasilialaismedia UOL:n mukaan kuolettavan tulehduksen syystä ei ole vieläkään tietoa, mutta pelaajan äidillä on omat epäilyksensä. UOL kertoo pitkässä jutussa Queirozin äidin Cristiane Fernandes Queiroz Coelhon haastaneen oikeuteen pelaajan kaksi edellistä joukkuetta, Team Reapersin ja Imperial e-Sportsin.

Oikeudenkäynnille ei ole vielä asetettu ajankohtaa. UOL:n uutisesta ei myöskään selviä, mitä Queirozin 48-vuotias äiti vaatii haasteessa tarkalleen joukkueilta.

Pelaajan äiti syyttää jutussa joukkueita välinpitämättömyydestä poikaansa kohtaan. Äidin mukaan joukkueiden pelitalojen asumisolosuhteet olivat niin luokattoman huonot, että ne johtivat terveysongelmiin ja lopulta pelaajan kuolemaan.

Äidin mukaan joukkueiden olisi pitänyt reagoida vakavammin ja nopeammin pelaajan syksyllä alkaneisiin terveysongelmiin. Queiroz joutui esimerkiksi pelaamaan syksyn aikana otteluita, vaikka kärsi kovista kivuista.

Riossa aiemmin asunut Queiroz muutti Reapersin pelitaloon São Pauloon elokuussa 2019. Pian sen jälkeen pelaaja alkoi kärsiä päänsäryistä, oksentelusta ja hänellä oli ongelmien näön kanssa. Hänelle todettiin syksyn aikana mahasuolen ja ruokatorven tulehdus.

Marraskuussa Queiroz joutui muuttamaan uuteen pelitaloon vaihdettuaan joukkuetta. Uusi pelitalo sijaitsi lentokentän läheisyydessä ja siellä ei ollut ilmastointia, minkä takia pelaaja alkoi kärsiä pian myös unettomuudesta.

Joulukuussa tiimi muutti uuteen pelitaloon ilman Queirozia, sillä äiti oli hakenut sairastelleen poikansa takaisin Rioon. Pelaajalla oli todettu marraskuun lopulla keuhkokuume, joka vaati sairaalahoitoa. Kaksi viikkoa Rioon paluusta pelaaja kuoli sairaalassa.

Queirozilla ei ollut kunnollisia kirjallisia sopimuksia joukkueiden kanssa, mutta haasteessa vedotaan esimerkiksi työlainsäädäntöön. Asianajaja Helio Tadeu Brogna Coelho Zwickerin mukaan joukkueet ovat toimillaan osasyyllisiä tapahtuneeseen, koska pelitalot eivät olleet terveyttä ajatellen riittävät hyvät eikä terveydenhuoltoa ollut tarjolla.

Imperialin omistajiin kuuluva Felippe Martins on kiistänyt syytteet UOL:lle. Hän kertoi pelaajan asuneen pelitalossa vain 15 päivää, mikä ei voinut vaikuttaa terveyteen. Martinsin mukaan tiimi on myös koettanut tuloksetta ratkaista asiaa äidin kanssa.

Team Reapers on myös kiistänyt väitteet. UOL:lle annetun kommentin mukaan Queiroz ei pelitalossa asuessaan näyttänyt mitään oireita minkäänlaisesta sairastumisesta.

19-vuotiaana kuollutta Queirozia pidettiin lupaavana brasilialaispelaajana, jonka ura oli vasta alkamaisillaan. Hän tuli tunnetuksi Team Reapers -joukkueesta, josta hän siirtyi muutama kuukausi ennen kuolemaansa Imperial e-Sportsiin. Pelaajan kuolema huomioitiin laajalti CS:n suurmaihin kuuluvan Brasilian eri peliyhteisöissä.

Queirozin viimeiseksi twiitiksi jäi 9.12. jaettu viesti, jossa hän kiitti seuraajiaan kannustusviesteistä. Sairaalan huonon verkkoyhteyden takia hän ei pystynyt vastaamaan kaikille viestittäjille, mutta kertoi rakastavansa heitä kaikkia.

Tammikuussa Brasilian suurin CS-yhteisö valitsi Queirozin vuoden tulokkaaksi:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?