Suomalaiset liekeissä änärikarsinnoissa – korona vaikuttaa 7 suomalaisen lisäksi koko NHL Gaming World Championship MM-kisoihin - Esports - Ilta-Sanomat

Vähintään kaksi suomalaista änärin MM-finaaliin – ellei korona pilaa kaikkea

Paul ”PleeMaker” Arontie (vasemmalla) ja Joonas ”SUPERVIRTA” Virta pelaavat änärin 6vs6-pelitilaa Linköping HC Esport -joukkueessa. Molemmat etenivät nettikarsinnoista jatkoon.

Julkaistu: 23.4. 20:02

Änärin MM-kisojen kohtalo on toistaiseksi auki koronaepidemian takia. Jos kisat toteutuvat nykyformaatilla, pelaamassa nähdään ainakin kaksi suomalaista.

NHL:n kolmatta kertaa järjestämät NHL-pelin eli änärin MM-kisat ovat edenneet Euroopan osalta karsintojen loppumetreille.

Yli 200 pelaajan Euroopan-nettikarsintojen päätösvaiheessa pelattiin kahdeksasta paikasta alueelliseen karsintafinaaliin. Neljä kisapaikkaa oli jaossa niin Xbox- kuin PlayStation-pelaajille.

Xbox-karsinnan voitti suomalainen Paul ”PleeMaker” Arontie, joka kaatoi finaalissa ruotsalaisen Henrik ”eken45jr” Eklundin. Välieriin jäivät suomalaiset Samuli ”ssampee37” Mäntylä ja Joonas ”SUPERVIRTA” Virta.

PlayStationin puolella kaikki jatkopaikat menivät suomalaisille. Voittoa juhli Roni ”MrNipsuli-” Kajan ennen Arttu ”Artuzio” Mustilaa. Jatkopaikan saivat lisäksi Juuso ”Kemppane_” Kemppainen ja Samu ”Suppe19” Salmela.

Ilman jatkopaikkaa jäivät sen sijaan esimerkiksi vuoden 2018 maailmanmestari Erik ”EKI” Tammenpää ja Suomen menestyneimpiin pelaajiin lukeutuva Hannes ”Hansulinho” Kettunen. Suomalaiset olivat karsinnoissa vahvasti edustettuja, sillä pääosa pelaajista oli Suomesta.

Euroopan-finaalit oli tarkoitus pelata Kööpenhaminassa 16. toukokuuta. Tanskassa oli tarkoitus pelata kolmesta MM-finaalipaikasta, joten suomalaispelaajista vähintään kaksi suuntaisi Yhdysvaltoihin.

Koronaepidemian takia kaikki suunnitelmat kisojen osalta on toistaiseksi jäädytetty. NHL:n virallisen kisasivuston mukaan alueellisten karsintafinaalien sekä itse MM-kisojen ajankohta ovat toistaiseksi määrittämättömät. Kisojen piti huipentua Las Vegasiin 17. kesäkuuta.

NHL ei ole myöskään kommentoinut mahdollisuutta, että turnaus pelattaisiin loppuun verkossa tai mestarit kruunattaisiin vain alueellisesti. Näin on toimittu paikoitellen monen muun pelin kuten Counter-Striken kohdalla.

Tänä vuonna MM-kisojen palkintopotti on yhteensä 151 700 dollaria, josta voittaja vie 60 000 dollaria. MM-finaaliin osallistuu yhdeksän pelaajaa: 3 Euroopasta, 3 Kanadasta ja 3 Yhdysvalloista.

Ensimmäisen kerran vuona 2018 pelatut GWC-kisat voitti Tammenpää. Viime vuonna mestaruutta juhli amerikkalainen Matthew ”Top Shelf Cookie” Gutkoski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?