ENCE hankki kohunimen: 18-vuotiaalle Elias ”Jamppi” Olkkoselle kahden vuoden sopimus! - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE hankki kohupelaajan: 18-vuotiaalle Elias ”Jamppi” Olkkoselle kahden vuoden sopimus!

18-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen on yksi Suomen lahjakkaimmista Counter-Strike-pelaajista.

Julkaistu: 21.4. 17:59

Elias ”Jamppi” Olkkonen ei korvaa ketään ENCEssä, sillä joukkue siirtyy kuuden pelaajan kokoonpanoon.

Suomen tunnetuin ja menestynein Counter-Strike-joukkue ENCE vahvistaa kokoonpanoaan 18-vuotiaalla superlupauksella Elias ”Jamppi” Olkkosella, joka on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen organisaation kanssa.

Olkkonen ei korvaa kokoonpanossa ketään nykyistä ENCE-pelaajaa, sillä joukkue siirtyy kuuden pelaajan kokoonpanoon. Vastaavaan ratkaisuun päätyi hiljattain myös tanskalainen Astralis, jota pidetään kaikkien aikojen CS-tiiminä.

ENCE on tehnyt uudistetun kokoonpanon osalta suunnitelmia toistaiseksi vain kesäkuun puoliväliin asti. Joukkue pelaa keskiviikkona alkavan Road to Rio -karsinnan totutulla kokoonpanolla ilman Olkkosta. Tulevissa DreamHack Masters- ja Elisa Invitational -turnauksissa Olkkonen korvaa Sami ”xseveN” Laasasen.

ENCE päätyi kuuden pelaajan kokoonpanoon taistellakseen uupumusta ja rasitusta vastaan. GM:n Niklas Ojalaisen mukaan viime kuukausien kivinen tie on vaikuttanut pelaajien mentaliteettiin ja suorituksiin. Ojalaisen mukaan tilanne vaati tekoja ja Olkkonen oli ”mahdollisuus, jota ei voinut jättää hyödyntämättä”.

ENCEllä on takana vaikeat kahdeksan kuukautta, jonka aikana tiimi on pudonnut HLTV:n maailmanlistan kärkisijoilta aina sijalle 24. ENCEn alamäki alkoi, kun Miikka ”suNny” Kemppi korvasi viime syksynä pelinjohtajana toimineen Aleksi ”Aleksib” Virolaisen.

ENCEn kokoonpano ennen Olkkosta (vasemmalta oikealle): Slaava ”Twista” Räsänen (valmentaja), Jani ”Aerial” Jussila, Aleksi ”allu”Jalli, Jere ”sergej” Salo, Sami ”xseveN” Laasanen & Miikka ”suNny” Kemppi.

Olkkonen on ollut jo jonkin aikaa yksi Suomen CS-superlupauksista. SJ Gaming -joukkueessa aiemmin loistanut Olkkonen on ollut ilman tiimiä sitten joulukuun, jolloin hänet siirrettiin SJ:n vaihtopenkille ja pelaajan vaikea tilanne tuli julki. Kesällä 19 vuotta täyttävän tarkkuuskivääripelaajan uraa varjostaa pelijulkaisija Valven langettama elinikäinen pelikielto major-arvoturnauksiin, jotka pelataan normaalisti kahdesti vuodessa.

Olkkonen haastoi maaliskuussa Valven oikeuteen: Major-pelikiellon kumoamisen lisäksi Olkkonen hakee 268 092 euron korvauksia. Seuraava major-turnaus on tarkoitus pelata marraskuussa Riossa.

ENCE kertoo tiedotteessa seisovansa Olkkosen takana taistelussa Valvea vastaan ja sanoo pelaajalle langetetun rangaistuksen olevan aivan liian raju. ENCE yllyttää Counter-Striken ammattilaispelaajaliittoa (CSPPA) ottamaan Olkkosen oikeustapauksen vakavasti myös tulevaisuutta ajatellen.

– Mahdollisuus antaa Eliakselle tilaisuus kilpailla maailman parhaita vastaan oli meille helppo ratkaisu kaikesta huolimatta. Hän on äärimmäisen lahjakas nuori pelaaja, joka ansaitsee tilaisuuden ja nostaa varmasti myös meidän pelaamisemme tasoa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Olkkonen sanoo ENCEn julkaisemalla videolla olevansa innoissaan saamastaan tilaisuudesta. Hän uskoo tuovansa tiimiin uudenlaista energiaa ja toivoo joukkueen pystyvän tekemään ENCE-fanit onnelliseksi tulevaisuuden tuloksilla.

ENCE-valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen kertoo Jallin jatkavan tarkkuuskivääripelaajana. Olkkonen saa vapaat kädet, mutta tiimi aikoo myös pelata kahta tarkkuuskivääriä samanaikaisesti aiempaa enemmän. Kemppi vahvistaa puolestaan videolla ottavansa pelinjohtajan hommat vastuulleen Jallilta, joka toimii hänen siipimiehenä.

ENCEn vahvistetut tulevat turnaukset:

  • ESL One: Road to Rio (22.4.–17.5.)

  • Elisa Invitational (30.4.–3.5.) **

  • DreamHack Masters: Spring (19.5.–14.6.) **

  • ** = Olkkonen pelaa Laasasen tilalla

Miikka ”suNny” Kemppi ottaa pelaajalisäyksen seurauksena Aleksi ”allu” Jallin paikan pelinjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?