ENCE laajentaa maailman suosituimpaan pc-peliin League of Legendsiin – tähdittää uutta NLC-huippusarjaa - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE laajentaa maailman suosituimpaan pc-peliin – tähdittää uutta huippusarjaa

ENCE on yksi League of Legendsin uuden Pohjois-Euroopan huippusarjan 12 joukkueesta.

ENCE laajentaa League of Legends -peliin ja tähdittää uutta Pohjolan huippusarjaa.

15.4.2020 12:00

Pelijätti Riot Games perustaa suosittuun League of Legends -peliin uuden huippusarjan yhdessä turnausjärjestäjä DreamHackin ja teleoperaattori Telian kanssa.

Northern League of Legends Championship (NLC) -sarjassa pelaa 12 joukkuetta. Pohjois-Euroopan sarjassa ovat mukana esimerkiksi Fnatic Rising, Singularity, Nordavind ja suomalainen ENCE, joka laajentaa nyt LoLiin. Uudet ENCE-pelaajat esitellään lähiaikoina, tiimi kertoo tiedotteessa.

Ensimmäinen NLC-kausi alkaa kesäkuussa ja finaalit pelataan 7.–8. elokuuta DreamHack Summer -tapahtumassa Ruotsissa. Sarjassa jaetaan kaudessa vähintään miljoona ruotsin kruunua (noin 91  000 euroa). Kaksi huonointa joutuvat aina kauden päätteeksi karsintoihin. NLC:n järjestää DreamHack.

NLC on osa European Masters -kokonaisuutta, jossa eri Euroopan maiden parhaat pääsevät mittaamaan taitojaan keskenään. Mastersissa on totuttu näkemään esimerkiksi Euroopan-pääsarjassa LECissä kilpailevien joukkueiden akatemiajoukkueita.

Uuden NLC-sarjan rinnalla pelataan kansallisia sarjoja, joista vastaavat Telia ja DreamHack. Telian järjestämät sarjat kulkevat nimellä Telia Esports Series, jotka laajenevat Suomesta Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. DreamHack järjestää puolestaan UKLC-sarjaa, jota pelataan Britanniassa ja Irlannissa.

Kesäkuussa alkavien kansallisten sarjojen parhaat pääsevät kauden päätteeksi Telia Masters -turnaukseen, josta kaksi pääsee NLC-karsintoihin. Kansallisten liigojen lähetykset tehdään jokaisen maan omalla kielellä.

– Haluamme Telian ja Dreamhackin kanssa tukea pelaajia paikallisesti ja luomme siksi maihin yhdessä sarjat, jotka mahdollistavat niin amatööri- kuin ammattilaispelaajille mahdollisuuden nousta maailman huipulle. Tuemme e-urheilun kasvua myös tasokkaiden lähetysten ja mahdollisten tapahtumien muodossa, Riot Gamesin Pohjolan julkaisujohtaja Mo Fadl kommentoi tiedotteessa uutta sarjaa ja ekosysteemiä.

League of Legends on yksi maailman suosituimmista pc-peleistä. Se on myös maailman suurin kilpapeli.

LOL on maailman suosituin pc-peli ja myös äärimmäisen suosittu kilpapeli. Pelin täytettyä 10 vuotta viime syksynä Riot kertoi sillä olevan päivittäin lähes 8 miljoonaa pelaajaa samanaikaisesti linjoilla. Muutama vuosi aiemmin kuukausittaisten pelaajien määrä oli yli 100 miljoonaa.

LoL on niin taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa aloituspaikkaa. Pelissä on useita eri hahmoja, joista joukkueet rakentavat kokoonpanonsa ennen ottelua. Hahmoja kehitetään ottelun edetessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?