Fortnite-voittajat jäivät kiinni huijaamisesta – Epic Games antoi 60 päivän pelikiellon ilman mitään kysymyksiä - Esports - Ilta-Sanomat

Julkaisija ei paljon kysellyt, kun video paljasti Fornite-huijarit

Fortnite on suosittu selviytymispeli. Pelin kilpaturnauksissa on jaettu rahaa yli 100 miljoonaa dollaria.

Julkaistu: 26.3. 10:11

Fortnite-julkaisija ei paljoa kysellyt, kun video neljän pelaajan liittoutumisesta julkaistiin Twitterissä. Tuloksena oli kahden kuukauden pelikielto.

Fortnite-julkaisija Epic Games on antanut 60 päivän kilpailukiellon Nate ”Kreo” Koulle, Logan ”Bucke” Eschenburgille sekä nimimerkillä ”Keys” ja ”Slackes” kilpaileville pelaajille. Asiasta kertoi Dexerton lisäksi tunnettu esports-toimittaja Rod ”Slasher” Breslau.

Pelikiellot annettiin liittoutumisesta, joka tapahtui Fortnite Champion Series (FNCS) -pariturnaussarjan ensimmäisen viikon finaaleissa. Keys ja Slackes voittivat Pohjois-Amerikan itäisen puolen viikkoturnauksen, Bucken ja Kreon sijoittuivat toiseksi.

Epicin päätös perustuu mitä ilmeisemmin Twitteriin ladattuun videoon, jossa nähdään pelaajien taistelevan keskenään ottelun alkupuolella. Parit tekivät toisiinsa jokaisen finaalipelin alussa vahinkoa, mutta eivät taistelleet kuolemaan asti.

Videon mukaan pelaajat välttyvät alkutaistelun vuoksi niin sanotulta Storm Surgelta. Mekaniikka tekee passiivisempiin pelaajiin vahinkoa, jos tietyissä vaiheissa peliä on elossa liikaa pelaajia. Idea on saada pelaajat taistelemaan ja kuolemaan, jotta palvelin kestäisi pienellä alueella tapahtuvan lopputaistelun kunnolla.

Paljastusvideota on katsottu yli 180 000 kertaa:

Kilpailukieltoon asetetut pelaajat ovat kiistäneet Twitterissä liittoutumisen. He sanoivat harjoittelevansa useasti samassa porukassa, joten useimpien parien hyppypaikat ja pelityyli ovat hyvin tiedossa. Tämän takia duot ottivat useasti yhteen, sillä parit pelaavat samaa aluetta ja reitit kohtaavat tietyssä kohtaa.

Koullen mukaan heiltä ei kysytty lainkaan selityksiä tilanteeseen. Hän oli pettynyt Epicin päätökseen rangaista ilman kunnon selvitystyötä.

Ammattilaispelaajien keskuudessa reaktiot pelikieltoon ovat vaihdelleet. Joidenkin mielestä tuomio on liian kova, kun taas osan mielestä pelaajat tekivät tietoisesti tyhmän ratkaisun.

60 päivän kilpailukielto FNCS-turnauksiin tarkoittaa sitä, etteivät Koulle, Eschenburg, ”Keys” ja ”Slackes” pysty enää kilpailemaan käynnissä olevalla kaudella. Vielä ei ole tietoa, milloin seuraava FNCS-kausi alkaa, mutta pelaajilta voi jäädä myös siitä voi osa väliin törttöilyjen vuoksi.