Kaikkien aikojen CS-joukkue teki yllättävän ratkaisun – pilasi samalla toisen tiimin miljoonakaupat? - Esports - Ilta-Sanomat

Kaikkien aikojen CS-joukkue teki yllättävän ratkaisun – pilasi samalla toisen tiimin miljoonakaupat?

Astralis on voittanut yhteensä neljä Major-mestaruutta, joista kolme on tullut peräkkäin. Nyt alkanut kausi on ollut tähän mennessä joukkueelle hankala.

Julkaistu: 23.3. 14:22

Astralis on ensimmäinen huippuluokan Counter-Strike-joukkue, joka kilpailee jatkossa kuuden pelaajan kokoonpanolla.

Kaikkien aikojen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue, tanskalainen Astralis, on ilmoittanut laajentavansa kokoonpanonsa kuuteen pelaajaan.

Heinäkuun alussa tiimiin liittyy Heroic-joukkueessa pelannut Patrick ”es3tag” Hansen. Hänen lisäkseen tiimiin kuuluvat Nicolai ”device” Reedtz, Andreas ”Xyp9x” Højsleth, Peter ”dupreeh” Rasmussen, Lukas ”gla1ve” Rossander, Emil ”Magisk” Reif ja valmentaja Danny ”zonic” Sørensen.

Astralis on CS:n ensimmäinen huippunimi, joka on päätynyt kokeilemaan totuttua isompaa kokoonpanoa. CS-ottelussa joukkue muodostuu aina viidestä pelaajasta, joten joukkueet eivät ole koskaan tavanneet ottaa organisaatioon varapelaajia

Isommat kokoonpanot ja varapelaajat ovat tutumpi juttu perinteisen urheilun lisäksi esimerkiksi Overwatchissa ja League of Legendsissa. Astralis on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistalla toisena ja kolmantena ELS:n listalla.

Ennätykselliset kolme Major-mestaruutta peräkkäin voittanut Astralis on perustellut päätöstä pelaajien jaksamisella. Toimitusjohtaja Nikolaj Nyholmin mukaan tiimi on pyrkinyt laajentamaan kokoonpanoa jo vuoden 2017 lopusta lähtien. Silloin Reedtz oli sivussa useita viikkoja terveysongelmien takia.

Nyholmin mukaan pelaavasta kokoonpanosta päättää aina valmentaja Sørensen. Pelaajavaihdoksia voidaan nähdä sarjojen lisäksi esimerkiksi osioiden tai karttojen välissä, jos turnausjärjestäjät tämän sallivat. Nyholm toivoo isompien kokonpanojen vakiintuvan tulevina vuosina, jotta pelaajat eivät palaisi loppuun.

Vielä ei ole tietoa, miten joukkue harjoittelee isommalla kokoonpanolla käytännössä tai kenen pelipaikalle Hansenia on ensisijaisesti ajateltu. Astralis-pelaajat Sørensen ja Nyholm ovat useasti puhuneet, kuinka kuluttava CS:n kalenteri on tällä hetkellä ykköstiimeille.

Miljoonakaupat puihin?

Astraliksen pelaajahankinta on vaikuttanut useampaan toimijaan. Hansen liittyy kokoonpanoon vasta hänen nykyisen Heroic-sopimuksensa loputtua 1. heinäkuuta.

Vaikka Hansenilla on sopimus Heroicin kanssa, hän on edustanut parhaillaan pelattavassa Flashpoint-liigassa FunPlus Phoenix -nimistä organisaatiota joukkuetovereidensa kanssa.

FunPlus Phoenix ilmoitti reilu viikko sitten laajentavansa CS:ään, mutta ei tarkentanut millaisella kokoonpanolla. Twiitti, jossa asiasta ilmoitettiin, on poistettu sen jälkeen kun Hansenin Astralis-sopimus tuli ilmi.

Vaikka Heroic-pelaajat ovat pelanneet FunPlus Phoenixin nimellä, heillä ei ole mitä ilmeisimmin vielä sopimuksia kiinalaisorganisaation kanssa. Hansenin päätös jättää kokoonpano on HLTV:n mukaan johtanut siihen, että koko kauppa on vaarassa peruuntua.

1PV-sivuston toimittaja Guillaume ”neL” Canelon mukaan Heroicin ja FunPlus Phoenixin välisen kaupan arvo olisi 1,6–1,8 miljoonaa dollaria.

Heroicin toimitusjohtaja Eric Askered on syyttänyt HLTV:lle antamassaan kommentissa Astraliksen toimineen epärehellisesti Hansenin sopimusneuvotteluiden osalta. Askered on valmis ratkomaan asiaa oikeusteitse. Astraliksen toimitusjohtaja Nyholm on kiistänyt Askeredin väitteet Twitterissä.